“Let op wat je aantrekt in de ochtend hoor Mirel want je weet nooit wie je vandaag nog tegen gaat komen”, leest mijn lieve schoonzus mij de les..

Lingerie

Ik, die echt wel van mooie lingerie houd maar soms met dikke slaapogen een rode slip durf te combineren met een zwarte bh. Zij die er altijd uitziet om door een ringetje te halen: hooggehakt, lipjes gelakt en altijd zorgvuldig gekozen onberispelijke lingerie draagt onder haar outfit, kijkt mij hoofdschuddend aan wanneer ik haar vertel over mijn setje-loze- dagen, een ware doodzonde in haar ogen.

Charmant half dood gaan


Zij vindt dat je altijd aandacht moet besteden aan je onderkleding. Want je weet nooit in wat voor hachelijke positie je terecht kan komen. Stel je voor dat je een ongeluk krijgt en de ambulancebroeder moet je uitkleden dan is het toch fijn dat jij daar charmant half dood ligt te gaan in je Victoria Secrets setje. Ik was daar in eerste instantie niet zo mee bezig maar kan eigenlijk niet anders dan haar gelijk geven.

Spoedeisende Hulp

Ze heeft mij dus wel aan het denken gezet want als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren is dat mijn lichamelijke conditie erg fragiel is en dat er maar iets hoeft te gebeuren en ik lig weer totaal onverwacht halfnaakt op de spoedeisende hulp. Bewust van haar uitspraak zorg ik sindsdien dat naast een passend setje ook mijn benen onthaard zijn en de bikinilijn gekortwiekt.

Mannelijke verpleger

Afgelopen jaar bleek maar weer (door mijn sepsis) hoe fijn het is wanneer een mannelijke verpleegkundige een verblijfskatheter moet inbrengen en dat hij op dat moment niet met zijn zeis eerst de takken her en der moet kappen voordat hij zicht had op het juiste pad. Op dat ogenblik was mijn onderbroek nog mijn minste zorg maar ik was toch erg opgelucht dat hij een mooie schone slip van mijn billen kon schuiven! Sinds zij mij respectvol wees op mijn soms wat slordige lingerie keuzes doe ik het stukken beter.

Manlief moest een tas inpakken..

Echter bleek daarna maar weer dat deze ommezwaai nog niet iedereen was opgevallen. Helaas werd ik op een bepaald moment weer verrast met een spoedopname in het ziekenhuis. Manlief werd opgedragen een tas met spullen te komen brengen. Een uur later kwam hij aan op de afdeling, apetrots dat het hem gelukt was mijn tas te vullen. Ik vertrouwde hem volledig en liet hem de kleding in mijn kast leggen. Dat ik dat beter niet had kunnen doen bleek al vrij snel.

Satijnen Negligé & onderbroeken uit de pré-historie

Toen ik in de avond mijn pyjama aan wilde trekken zocht ik naar mijn heerlijke flanellen exemplaren. Helaas vond ik alleen een satijnen negligé met tijgerprint, totaal ongeschikt voor een vierpersoonskamer waarvan drie kamergenoten van het mannelijke geslacht waren. Aangezien ik toen wat angstig werd voor wat hij allemaal nog meer had meegenomen haalde ik in lichte paniek de rest uit de kast. Onderbroeken uit de pré-historie, geen idee waar hij deze gevonden had maar die lagen echt al heel lang niet meer in mijn kast, bh’s waar de beugels stuk van waren en ooit helder wit moeten zijn geweest maar nu vergeeld. Ik kon op dat moment wel door de grond zakken, ik vond het zo gênant. Doe ik dagelijks zo mijn best om mij in de mooiste creaties te vertonen, blijk ik dus in zijn beleving nog steeds rond te dartelen in seks- en vormloze granny pants en kijkt hij dus echt niet verder dan mijn nachtjapon.

Elastiekloze roze oma onderbroek & vergeelde bh


Aangezien het ondertussen al laat in de avond was zat er niks anders op dan mijn frisgewassen billen te hullen in een elastiekloze roze oma onderbroek met daarover een sexy tijgerprint negligé, ter compensatie van mijn laag uitgesneden decolleté trok ik er mijn vergeelde bh maar onderaan. Geen idee wat mijn ordinaire halsuitsnijding met het hartritme van mijn kamergenoten had gedaan wanneer ik daar als een soort mislukte Angel door de kamer zou paraderen.

Koffertje staat klaar


Na deze meer dan gênante vertoning vertrek ik nooit meer setjeloos van huis, zijn mijn benen, oksels en bikinilijn perfect gemillimeterd en staat er sindsdien altijd een koffertje klaar waarin mijn Victoria Secrets perfect liggen opgevouwen en mijn flanellen pyjama stralend naast ligt. Wat een rust……

Wil jij meer lezen over lingerie en fashion? Lees dan deze blog van kelly over Curves!