15 Februari 2016. Tot nu toe is dit de mooiste dag van mijn leven.. Om 7 uur liep de wekker af. Ik liet het bad vol lopen. Op dat moment kwam mijn moeder naar boven met een bakje vla. De grote dag was eindelijk aangebroken..

Om 8 uur dook ik achter de kaptafel, die helemaal bezaaid lag met de make-up artikelen die ik meegenomen had naar mijn ouders. Ik had een gezellig muziekje op staan. De deur had ik dichtgedaan, dit laatste vooral omdat de mensen al binnen stroomden, zoals: De ‘Ballonnenman’ die ballonnen aan het vullen was met helium, Joyce die kwam helpen met sandwiches maken en koffie schenken en Elva, die de bloemen aan het verzorgen was. Ik wilde lekker mijn tijd nemen en vooral niet op het laatste moment toch ineens zenuwachtig worden want, geloof het of niet, ik had daar nog steeds geen last van!

Om half 10 kwam Saskia van ‘Hair By Saskia’ mijn haren doen. Ik kreeg een mooie bos met krullen, meer een slag dan ‘echte’ krullen. Zelf draag ik mijn haar altijd in een scheiding naar rechts en deze kant heeft zij dan ook vastgezet met 2 parel schuifspeldjes. Dit deed zij zodat mijn haar niet voor mijn gezicht viel met foto’s maken en handtekeningen zetten. Hierna deed zij ook het haar van mijn moeder, terwijl ik Ruby opmaakte. Daarna maakte Saskia bij Ruby, ons bruidsmeisje, een mooie vlecht met allemaal pareltjes in de vlecht verwerkt.

Bruiloft Esli & Stephanie

Rond 11 uur/half 12, kwam mijn broertje thuis, samen met mijn drie geweldige oma’s, Oma Ine, Oma Nelly en mijn ‘Bonus’, Oma Jopie. Daarna kwamen de fotografen, Wendy en Daan, en dat was het moment dat ik langzamerhand toch zenuwachtig begon te worden. Niet om de dag zelf, maar omdat Esli mijn outfit niet gezien had en ik niet die van hem.

Het huis was prachtig versierd: Er stonden tafels met mooie kleden, een tafel voor sandwiches en drinken, en het hele huis was versierd met bloemen, die ook verwerkt waren in het bruidsboeket. Voor de deur lag een rode loper en stonden er ballonnen in de wind te wapperen. Geloof mij, mijn moeder heeft zich helemaal uitgeleefd!

De telefoon ging, Johnathan, onze ceremoniemeester, liet weten dat Esli er over 4 minuten zou zijn.. Mijn hart sloeg over. Samen met Ruby gingen wij naar de gang om hem op te wachten, maar ook zodat hij mij niet via het raam stiekem al kon zien.

Steeds nerveuzer stonden Ruby en ik te wachten. Ruby was misschien nog zenuwachtiger dan ik. Af en toe keken wij elkaar met een grote glimlach aan en dan gingen onze blikken weer gauw terug naar de deur..

‘EEN TOETERENDE AUTO KWAM DE STRAAT INRIJDEN.. ‘

Mijn hart sloeg over, daar was hij dan…

Bruiloft Esli & Stephanie

Onze ouders stonden buiten te wachten. De deurbel ging.. Toen ik de deur open deed, zag ik een grote glimlach en het eerste wat Esli zei, was: ‘Wat ben je mooi’! Ik gaf hem een dikke knuffel en een kus en hij liet mij een rondje draaien, zodat hij mij goed kon bekijken. Ik droeg een zwangerschapstrouwjurk van stretchstof met kant, daarover een bolero van veren en open lage pumps van Hugo Boss. Esli was gekleed in een blauw/grijs pak van Suitsupply, een donkerblauw overhemd en stropdas van Hugo Boss en cognac leren schoenen van Signatura.

Bruiloft Esli & Stephanie

Hierna is Esli iedereen binnen gedag gaan zeggen en zijn wij gelijk naar de fotoshootlocatie gereden. Deze locatie hadden wij in het Energiehuis in Dordrecht. Dit Energiehuis is een restaurant, museum en hotel inéén. Het is een prachtig industrieel pand. Hier werden de foto’s gemaakt: in het restaurant, voor het raam, bij de bar en op de trappen in de gang.

Bruiloft Esli & Stephanie

Bruiloft Esli & Stephanie

Bruiloft Esli & Stephanie

Toen wij klaar waren, zijn wij terug gereden naar mijn ouderlijk huis. Daar hebben wij snel wat gegeten. Inmiddels zat het huis vol met: oma’s, getuigen,vriendinnen van de getuigen en zo meer!

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=sWGDd7h-6JE” autoplay=”yes” loop=”yes” rel=”no”]

  • Video gemaakt door: Johnathan Juliana
  • Foto’s gemaakt door: Daan Zahradnik
  • Bloemen gemaakt door: Elva de Ridder

Wil jij meer lezen en zien? Wacht dan nu op deel 2…

 Bruiloft Esli & Stephanie