De sproetjes op mijn neus zijn niet meer te tellen en mijn schouders kleuren donkerrood. Alhoewel het weer nog wat wisselvallig is, kunnen we er niet meer omheen: de zomer gaat beginnen. Gelukkig heb ik ook deze zomer weer een tuin tot mijn beschikking en kan ik heerlijk van de zon genieten. Helaas wordt mijn huid onwijs snel rood en moet de tuin dus wat aanpassingen ondergaan voor ik in de tuin kan liggen. In deze blog lees je dan ook hoe je je tuin zomerklaar kunt maken!

Watertap

Een van mijn grootste valkuilen tijdens de zomer is dat ik veel te weinig drink. Mijn dorst is binnen no time gelest en ik heb pas veel te laat door dat ik dorst heb. Hierdoor ben ik al een keer uitgedroogd geweest en zo ver wil ik het natuurlijk niet nog een keer laten komen. Zien drinken doet drinken. Ik ben er daarnaast van overtuigd dat het voor drinken zien ook geldt. Door een grote karaf water neer te zetten of een limonade tap met water en fruit te vullen ben ik veel sneller geneigd te drinken. Niet alleen goed voor mijn vochtbalans, maar ook voor mijn eeuwige dieet.

Beschermd de zon in

Het afgelopen weekend hebben we flink van de zon kunnen genieten. ‘S ochtends vroeg stond de UV-index al op 6 en dit jaar hadden we zelfs de warmste 2 juni ooit. Nu is dit met mijn vitamine D tekort best fijn, alleen voor mijn uiterlijk niet echt. Het is voor mijn huid namelijk ronduit gevaarlijk om lang in de volle zon te zitten. Ik zit onder de sproeten en moedervlekken en door mijn Engelse huid word ik enorm snel rood. Ik smeer me niet alleen in met een dikke laag factor 50, maar zoek ook geregeld de schaduw op. Aan het begin van onze tuin kan ik onder het zonnescherm schuilen maar voor de achterkant van de tuin gaat dit niet op. Om ook daar een schaduwrijk plekje te creëren wordt elke zomer de parasol opgezet.

Parasolvoet

Bijna net zo belangrijk, of misschien wel belangrijker, als de parasol zelf is de parasolvoet. Essentieel om een parasol stevig overeind te houden en te voorkomen dat hij bij elke windvlaag omwaait. Mijn eerste idee was om dan een enorm zware parasolvoet aan te schaffen, waardoor ik zeker weet dat hij blijft staan. Helaas was dit iets te optimistisch, want bij een zware parasolvoet hoort natuurlijk ook een sterke man die hem voor me verplaatst als ik de parasol ergens anders wil hebben. Daar begint het probleem, want dit is voor mij niet altijd beschikbaar. Ik moet de parasol dus ook met mijn pudding spieren zelf kunnen verplaatsen. Gelukkig zijn niet alle parasolvoeten zwaar, maar kun je als je parasolvoet karwei opzoekt ook verschillende parasolvoeten met wieltjes vinden. Ideaal voor als je net als ik niet kan tillen.

Bloemen en planten

Laat ik vooropstellen dat ik totaal GEEN groene vingers heb. Ik heb geen idee wat ik met plantjes en bloemen aanmoet en laat zelfs een cactus nog uitdrogen. Toch gaan zomerse dagen en bloemen en planten voor mij hand in hand. Er is niks zo lekker als in de tuin zitten en alle bloemen te ruiken (mits je geen hooikoorts hebt natuurlijk)! Voordat de zomer begint gaan mijn ouders steevast wat tuincentra af om zo de tuin weer om te toveren naar een bloemenzee en staat mijn vader geregeld met een gieter of tuinslang in de tuin. Gelukkig zijn er genoeg planten te vinden die relatief weinig onderhoud nodig hebben. Welke dat zijn laat ik nu nog graag aan mijn ouders over, maar misschien heb jij wel tips voor me!

Tuin zomerklaar voor zwoele zomeravonden

Ik vind het heerlijk om op zwoele zomeravonden op een terrasje te zitten en daar met vriendinnen of familie van muziek en goede wijn te genieten. Het fijnst vind ik terrasjes met banken, mooie kussens en gezellige lichten. Deze zijn in mijn woonplaats gelukkig genoeg te vinden, alleen is het in je eigen tuin misschien nog wel dubbel zo fijn. Je hebt alles bij de hand, bent veel minder geld kwijt en als je je rot voelt kun je de gezelligheid gewoon naar je toe halen. Een paar mooie tuinkussens en windlichten kunnen je tuin al een hele make-over geven!

Hoe maak jij je tuin zomerklaar?