Wat voelt het goed om een stok achter de deur te hebben. Ik roep al maanden dat ik wil afvallen, maar stappen nemen? Ho maar. Ik vond het roepen wel genoeg. Nu ben ik dan toch echt begonnen en omdat ik er wekelijks verslag van doe moet ik mezelf natuurlijk wel bewijzen. Ik heb afgelopen week nog maar even als proefweek gezien, want er kwam vrij weinig van terecht. Hierbij de eerste update!

Vorige week vertelde ik in mijn blog dat ik beter voor mijn lichaam ga zorgen. Mijn doel is om wat strakker in mijn vel te zitten en meer te bewegen. Nu was alleen nog de hamvraag hoe ik dit ging realiseren. Ik heb namelijk totaal geen ervaring met diëten. Ik heb periodes gehad dat ik iets meer op mijn eten let, maar het echte afvallen bereikte ik altijd zonder dieet. Tijdens mijn stage op Curaçao ben ik door het vele werken en het weinige eten heel veel afgevallen, later nog een keer door de stress. Ik viel dus wel af, maar gezond was het niet. Het gewicht wat ik afviel zat dan ook binnen no time weer aan mijn heupen geplakt. Nu wil ik het zo aanpakken dat het eraf blijft en niet steeds weer terugkomt. Tijd om op een gezonde manier af te vallen!

WeightWatchers

Op Facebook kwam ik een foto tegen van een vriendin. Eigenlijk kan ik beter zeggen een foto van wat er nog van haar over was. Ik vroeg haar gelijk wat haar geheim is en ze was met behulp van WeightWatchers (en veel bewegen) in drie maanden tijd 10 kilo afgevallen. Na een kort gesprekje heb ik besloten dat ik het gewoon moest proberen. Ik heb mijn moeder ook enthousiast gemaakt en samen gaan we het avontuur aan! Zo heb ik ook gelijk iemand om recepten mee uit te wisselen.

Bewegen

Helaas is het mij deze week niet gelukt om naar de sportschool te gaan. Aan de motivatie lag het niet, daar barst ik momenteel van. Mijn lichaam had besloten om het me nog even flink zwaar te maken. Het voelde bij elke stap alsof er drie pijlen in mijn benen werden geschoten, mijn rug deed gezellig mee en ook mijn nek zorgde dat het feest compleet was. Ondanks de pijn heb ik deze week, voor mijn doen, veel gewerkt. Dit heb ik heel goed volgehouden, al moest ik er wel de hoofdprijs voor betalen. Ik betaal hem heel graag, want werken is nou eenmaal iets wat ik heel leuk vind. Alleen moet ik dan andere dingen laten liggen. Iets met lepels enzo haha.

0-meting

Ik heb er voor gekozen om nog even niet met foto’s of kilos te werken. Foto’s vind ik nog iets te confonterend en ik ben bang dat ik door het wegen mijn motivatie kwijt raak. Daarom een 0-meting in centimeters! Voor de beeldvorming! Ik ben 1,67, heb een flinke kont en brede heupen (hips don’t lie), volle benen en zware borsten. Nu ik het zo opschrijf lijkt het alsof Kim Kardashian jaloers kan zijn.. Helaas is dat nog niet het geval, misschien over een paar maanden?

Bovenbeen links 66cm
Bovenbeen rechts 68cm
Heupen/ billen 115cm
Buik incl. lovehandles 102cm
Taille 83cm
Borsten (dit mag best zo blijven) 108cm
Nek 36cm

Ik ben er nu al achter dat een update per week misschien wat saai wordt. Daarom ga ik de ene week een eetdagboek plaatsen en de week daarop een update. Hopelijk zijn er bij de volgende update al wat resultaten en durf ik uiteindelijk de stap naar de weegschaal te maken..

To be continued…

kelly