Zeg je Ibiza, dan denken mensen ongetwijfeld gelijk aan feestjes en de beste DJ’s ter wereld. Het Spaanse eiland heeft echter veel meer te bieden. Ook als je niet zo van uitgaan en feestjes houdt. Natuurlijk zijn er heel veel redenen op te noemen waarom ik vakantie op Ibiza wil vieren, in deze blog vind je de drie belangrijkste redenen!

1. Ibiza: spiritueel eiland

Naast feestjes, bekende Nederlanders en zien en gezien worden, heeft Ibiza ook een andere kant. Ibiza gaat namelijk hand in hand met spiritualiteit en is geliefd onder vele hippies. Er wordt gezegd dat dit door het rotseiland Es Vedra komt. Deze rots is bijna 400 meter hoog en ligt voor de kust (zuidwesten) van Ibiza. Een van de bekendste verhalen over deze rots is dat het bij de ‘verzonken stad’ Atlantis hoort.

De rots bestaat uit kalksteen en een hoge concentratie aan mineralen en metalen. Hierdoor hangt er een zwaar magnetisch veld rond de rots en is deze energie over heel het eiland te voelen. Het schijnt er zelfs voor te zorgen dat veel kompassen gaan storen. Ik ben al een poos gefascineerd door energievelden en het lijkt mij dan ook geweldig om ze op dit eiland te voelen.

2. Hippiemarkten

Bovenaan mijn to-do lijstje in Ibiza, staat de hippiemarkt . Deze kleurrijke markten zijn een verzamelplek voor spirituele mensen en je kunt er de mooiste souvenirs en hebbedingen kopen. Deze markten zijn een overblijfsel uit de echte hippietijd en is gestart als plek waar ‘dropouts’ zelfgemaakte spullen verkochten. De hippiemarkt van nu is een stuk commerciëler, maar het aanbod is nog enigszins hetzelfde. Je kunt er dan ook terecht voor kleurrijke kleding, zelfgemaakte sieraden, schilderijen en nog veel meer. Mijn garderobe bestaat vooral uit zwarte kleding, dus echte hippie kleding zal ik daar niet kopen. Ik richt me meer op de accessoires, sieraden en de schilderijen. Wordt m’n huis gelijk een stuk kleurrijker!

3. DE ZON

Als echte koukleum is het klimaat in Nederland voor mij veel te koud. Ik word dan ook ontzettend blij als ik naar het klimaat van Ibiza kijk. Veel zon, maar niet te benauwd. De vele strandjes, terrasjes en beachclubs zorgen ervoor dat je ook in de zomer voldoende beschutting kan vinden. Fijn voor meiden zoals ik met een Engels huidje, haha.

Ibiza: duur of niet?

Wat mij tot nu toe tegenhield bij het boeken van een vakantie naar Ibiza, was de prijs. Ik hoorde eigenlijk alleen maar schrikverhalen over dure hotels en dito terrasjes en ​restaurants. Gelukkig kun je het ook op dit hippe eiland zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Zo zijn er voldoende vakantiehuizen in Ibiza , waar je met meerdere mensen in kan. Hierdoor hoef je als je met een wat groter gezelschap gaat geen dure hotels te boeken en bespaar je ook op eten en drinken. Wat mij betreft ideaal!

Wil jij nog meer vakantiebestemmingen ideeën opdoen? Kijk dan hier.