Lifestyle

Verliefd tot over mijn oren

Ik was 13, hij was 16 en stond buiten bij de plaatselijke cafetaria. Ik was wat stoerder als hij ondanks mijn beginnende puberteit. Ik stopte en sprak ik hem aan. Ik keek in zijn hemelsblauwe ogen waar ik al weken van droomde en raapte mijn moed bij elkaar want ik was immers verliefd tot over mijn oren en vroeg: “Ik vind je leuk, jij mij ook?”

30 jaar moeten wachten

De secondes daarna leken wel uren te duren. En ik hoorde hem zeggen: “Daar kan ik nu nog geen antwoord op geven anders wordt mijn friet koud”. Misschien wel mijn eerste blauwtje. Aan de kant gezet door een zak friet. Ik mocht niet eens zijn mayonaise zijn… Zijn antwoord heb ik gekregen, al heb ik er wel 30 jaar op moeten wachten.

De hoofdprijs

Natuurlijk kon hij mij niet laten schieten, hij haalt tenminste de hoofdprijs binnen zeg ik dan met enige ironie en sarcasme. Wat ouder, wat wijzer, beiden genoeg levenservaring en weten wat we niet willen maar juist wel wat we WEL willen. En het klikt… Een vluchtige ontmoeting op straat monde uit op “We spreken snel af!”

Bos rozen

Tot er een grote bos rozen arriveerde op mijn adres. Ik wist gelijk dat deze van hem was. En vanaf seconde 1 bij onze “tweede” ontmoeting klikte het gewoon. Wat een koffieafspraak was, werd een lunch en vervolgens een diner, waarna we nog tot diep in de avond niet raakte uitgepraat. Is het raar als je elkaar al 30 jaar kent het nu wel klopt?

Verliefd zijn met hem is zo erg nog niet

Ik zie de voordelen alleen maar. Je kent dezelfde mensen, elkaars jeugd, mijn “schoonouders” ken ik al heel mijn leven. We hebben dezelfde normen en waarden en vooral dezelfde humor. Want lachen doen we tot we niet meer kunnen. Alle clichés passeren weer de revue, als 16 jarige gaan we door het leven momenteel en we ontdekken nog zoveel bij elkaar. Wij zijn nu het stelletje wat lekker klef tegen elkaar is. Praten uren en ben blij als ik hem zie arriveren en tel de uren af dat ik hem weer kan zien. Klef? Misschien druipt het er wel vanaf maar wie wil nu niet verliefd worden op die blik wanneer naar je elkaar lacht?

Als het klopt

De reacties waren natuurlijk niet van de lucht. Zelfstandige stoere Ank die zich opeens gaat binden? Ik heb veel verbazende blikken gehad en vragen hoe dit nu opeens kon? Omdat het klopt… Het klopte misschien niet direct maar soms is het wel bedoeld op het kloppen. Soms is het alsof het altijd zo had moeten zijn en zo moet het zijn! Soms moet je helemaal niet te lang bij stilstaan. Soms moet je geen vragen stellen aan het Labyrint Cognitief Brein..Soms is het gewoon zoals het hoort te zijn, verliefd zijn.

Zweven

Kan ik zonder hem? Ja, heus wel. Maar ik wil niet zonder hem, want met hem is alles beetje mooier, de goede dingen fijner en de slechte minder erg. Hij is degene waardoor ik net een beetje harder lach, minder huil en mij laat voelen hoe het is om geliefd te zijn. Laat mij maar op die roze wolk zweven, ik weet dat hij met mij mee zweeft en samen zweven is het mooiste wat er is….en omdat we het verdienen!

Ankie Stuijts
Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar ook zo lief! Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent, een louboutin fetisj, woont samen met haar viervoeter van 55 kilo, die haar overigens beschouwd als onderdaan in plaats van bazin. Staat haar "mannetje" na 25 jaar in de wereld van de wegenbouw te hebben gewerkt. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd!

Laat een reactie achter