Behind the scenesHealthLifestyleMindset

Verspilde tijd of levensles?

breakup

Iedereen kent het wel, zo’n periode waarin alles wat mis kan gaan, opeens in één keer mis gaat. Waar ik in juli schreef over hoe enorm ik uit keek naar mijn vakantie in Slovenië, kijk ik nu met enorm veel wrok en verdriet terug op die vakantie. Het laatste half jaar van 2018 is voor mij erg zwaar geweest en ik hoopte in 2019 een frisse start te kunnen maken, maar helaas is niets minder waar. In deze blog kijk ik terug op wat er gebeurd is en wat dit nou betekend heeft voor mij. Is deze zware tijd verspilde tijd geweest, of moet ik het zien en aangaan als levensles?

Vakantie

Ik keek erg uit naar mijn vakantie in Slovenië met mijn vriend. De reis was leuk, we hebben prachtige dingen gezien, maar de sfeer onderling was soms heel vervelend. Nou heb ik al vanaf mijn 11e reuma en weet ik pas sinds 2 jaar dat ik wel degelijk kan sporten, mijn vriend heeft me dit in laten zien, ook terug te lezen in deze blog. Ik had een meerdaagse wandelroute uitgezet door de bergen met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Toen wij echter een Nederlands stel spraken en zij vertelden dat zij de hoogste berg van Slovenië hadden beklommen, besloot mijn vriend dat wij dat ook gingen doen.

Omdat ik hem graag zijn zin wilde geven, heb ik me voor dit doel ingezet en zijn we aan de klim begonnen. Echter op 700 meter hoogte ging het voor mij echt niet meer. Ik had koorts, mijn knieën deden enorm veel zeer en mijn hartslag zat boven de 100; ik moest terug naar beneden. Mijn vriend was hier enorm teleurgesteld over en heeft gezegd dat ik al op zijn sportniveau moest zitten. Dit verpestte de vakantie een beetje en hij kon het hier alleen maar over hebben. Ik kijk daarom niet met een blij gevoel terug op mijn vakantie.

Nieuw schooljaar

En dan begint het nieuwe schooljaar. Het schooljaar waarin ik mijn allerlaatste stage moet lopen en (hopelijk) mijn diploma ga halen. Ik ging met een positief gevoel stage lopen in Zwolle en voelde mij daar eerst op mijn plek.

In de eerste schoolweek vertelde mijn vader mij dat mijn moeder en hij uit elkaar gingen. In de tweede schoolweek kwam mijn vriend met het besluit om bij me weg te gaan; ‘hij moest aan zichzelf werken’. Beide keuzes kwamen enorm plotseling en zorgden voor enorm veel verdriet bij mij. Hierdoor voelde ik me minder op mijn plek in Zwolle en ben ik gelukkig goed opgevangen op een nieuwe stageschool waar ik verzekerd ben van mijn diploma.

En ik dan?

Door alles wat er gebeurde, ik moest ook nog mijn lieve konijn Molly begraven, wist ik niet meer zo goed wie ik was. Ik zette alles en iedereen behalve mijzelf op de eerste plek. Ik maakte me druk over hoe mijn ouders zich voelden, wilde alles doen zodat mijn ex zich gelukkig zou voelen en vergat daardoor mijzelf helemaal. Wat hier nog bovenop kwam was dat ik de grond in geboord werd door hem. Ik was niet lief, dacht alleen maar aan mezelf en heb hem maar een heel klein beetje geholpen met zijn opleiding. Gelukkig heb ik de mensen om mij heen die mij kunnen vertellen dat ik veel te lief ben geweest en eindelijk eens een keer mezelf op één moet zetten, maar als degene waar je zo ontzettend veel van houdt zulke dingen zegt (dat mijn verdriet niet door hem komt), komt dat dubbel zo hard binnen en ga je enorm aan jezelf twijfelen.

Jaloezie

Als ik het zelf zeg, ben ik niet heel jaloers aangelegd, maar voel ik, als HSP, het goed aan of iemand te vertrouwen is of niet. De maanden juni en juli waren op jaloezie gebied erg zwaar voor mij. Mijn toenmalige vriend, waar ik altijd met veel lof over schreef, was continu aan het appen met stagiaires van school. Dit vond ik erg lastig en als ik dit aan gaf bij hem, zei hij dat er niks aan de hand was. Ik kon hier erg boos om worden en dit bracht dan ook veel discussies met zich mee. In onze vakantie samen in Slovenië was hij nog steeds veel aan het appen met een stagiaire van school waardoor ik me erg aan de kant gezet voelde. Hij zat liever ’s avonds met haar te appen dan dat hij met mij gezellig in de tent een boek las. Ik weet nu waarom die jaloezie zo heftig was, ik voelde gewoon aan dat er iets mis was en dat blijkt nu ook; hij heeft nu een relatie met dat meisje.

Verspilde tijd of levensles

Omdat het echt niet goed met me gaat, heb ik een holistisch coach in de arm genomen. Zij heeft mij verteld dat ik me zo verbonden voel met mijn ex, omdat we in dezelfde zielengroep horen, dat er niks op mijn pad komt wat ik niet aan kan en dat het tijd is om mijn trauma en mijn kracht weer terug te krijgen. Ook is het voor mij om mij meer te verbinden met mezelf en met mij als hoog sensitief persoon.

Omdat ik de vakantie in Slovenië niet als prettig ervaren heb, voelt dat als verspilde tijd. Echter dat mijn ex op mijn pad is gekomen, ben ik er achter gekomen wat mijn levenles is: in mijn eigen kracht staan en voor mezelf mogen kiezen. Dat moet ik leren en daar gaan we nu voor.

My polaroid life.

Lauralynn Tieleman
De wereld zien door een roze bril wordt ons de laatste tijd steeds lastiger gemaakt. Onze wereld is mooi en LauraLynn neemt ons mee om deze mooie dingen te kunnen vinden. Ze is creatief, zelfonzeker en een echte juf in de dop. In haar blogs neemt ze je mee in de wonderlijke wereld van de Tiny Houses, de DIY's en het leven met HMS. Duik mee in haar wereld en vind jouw weg naar de zon.

Laat een reactie achter