De afgelopen weken waren (en zijn) voor mij wat mijn gezondheid betreft weer eventjes behoorlijk stressvol. Ik merk dan ook dat ik tussen alle ziekenhuisbezoeken, kwalen en lange wachttijden voor vervolgafspraken door al snel erg gespannen ben. Hoog tijd voor een flinke dosis aan afleiding dus! Deze tips helpen mij (en hopelijk ook jou!) zo af en toe mijn verstand tussen alle bad days door even tijdelijk op nul te zetten. 

Ga naar buiten

Een voordeel van veel stressen gedurende deze tijd van het jaar: negen van de tien keer (en zeker deze zomer tot nu toe!) is het buiten heerlijk vertoeven. Zelf maak ik graag een lange wandeling met de hond door mijn geliefde binnenstad of ik geniet ik al snel bij het vangen van een beetje zonlicht in het park of de achtertuin. Niet alleen goed om even helemaal te de-stressen, maar ook nog eens goed voor ons vitamine D gehalte.

Plan leuke dingen in

De leukste pret is voorpret! Plan een gezellig avondje uiteten, kies voor een leuke film en middagje bios of maak bijvoorbeeld een uitstapje naar jouw dichtstbijzijnde dierentuin, bos, strand of pretpark. Misschien staan er nog wel een paar mooie musea op jouw lijstje. Zelf kijk ik op dit moment ontzettend uit naar een last minute weekje Zeeland en hoop ik ook snel weer een bezoekje aan de Efteling (en natuurlijk haar allernieuwste attractie) te kunnen brengen.

Pak een boek

Ik doe het eigenlijk de laatste tijd weer veel te weinig, maar niets is zo goed om tegen de stress tegen te gaan als jezelf eens lekker op te laten gaan in een goed boek. De meeste boeken in mijn huidige boekenkast zijn vooral autobiografisch (blame it on the girlboss), maar ook met een echte klassiekers als Pride and Prejudice, The Great Gatsby of zelfs series als Harry Potter of The Hunger Games weet ik mij prima te vermaken.

Binge een serie

Het is inmiddels zo goed als wetenschappelijk bewezen dat het kijken van een televisie serie een vrijwel therapeutische werking heeft. Goed excuus om je weer eventjes een paar uur (of avonden) in een totaal andere wereld te verbeelden! Mijn laatste allergrootste binge van de afgelopen paar maanden waren dan ook alle seizoenen van Friends op een rij en ik kan je bij deze vermelden: een flink aantal uur van deze serie achter elkaar doet zèker wonderen (vooral als jouw desbetreffende binge ook nog eens een heuse feel good betreft!).

Shop until you drop

Misschien niet zo heel goed voor je portemonnee, maar zeker niet des te minder afleidend of opbeurend. Wat hou ik er toch van om pakketjes nieuwe kleding en make-up in van de postbode in ontvangst te kunnen nemen! De afgelopen tijd deed ik mijn aankopen (helaas) vooral online, maar dat maakt het de pret er echt niet minder om. Ook eventjes snel de stad in en flink door al jouw favo winkels banjeren kan je al snel heel goed doen en jezelf zo af en toe verwennen met een nieuwe outfit mag ook best op zijn tijd. Zeker als jij je er weer happy door voelt!

Hoe zet jij je verstand op nul?