Inmiddels lig ik 10 dagen plat op bed en op de bank. Ik ben momenteel weer enorm zwak lichamelijk. Dit komt omdat mijn alvleesklier weer aan het opspelen is. De dagen zijn lang en eenzaam. Het enige wat je doet is eindeloos series kijken en op je telefoon een beetje swipen. Zayne gaat naar de opvang en Esli is aan het werk. Pluis is mijn lieve trouwe (honden)vriendin en die ligt elke dag lief bij mij op de bank met haar hoofd op mijn benen.

overlijden

In mijn vorige blog schreef ik dat ik bang ben om te komen overlijden. Wat niet een angst is voor het overlijden zelf, maar het achterlaten van mijn gezin en onze families en vrienden. Iets waar wij allemaal niet mee bezig willen zijn is het einde van ons leven. Maar wel onwijs belangrijk. Daarom ben ik de afgelopen week bezig geweest om wat dingen op “papier” te gaan zetten.

Begraven of cremeren?

Namelijk of ik begraven of gecremeerd wil worden, wat voor soort kist ik mooi vind en welke bloemen ik graag om mij heen zou willen hebben. Ook muziek speelt een grote rol in mijn leven, dit is iets waar ik nog steeds moeite mee heb, want kies je alleen maar nummers die je luistert als je verdrietig bent, of ook vrolijke nummers? Ik heb er 3 zo op kunnen schrijven, over de rest denk ik nog even na. Ga ik brieven schrijven voor de mensen die dichtbij mij staan? Moet ik opschrijven welke dingen wie mag hebben? Allemaal lastige onderwerpen waar je goed over na moet denken..

Verzekering

Je kan je afvragen waarom ik hier nu mee bezig ben.. ik vind het belangrijk om dit te hebben geregeld voor ik de operatie krijg aangezien deze operatie zoveel grote risico’s en risico cijfers heeft. Zo heb ik ook een jaar geleden een overlijdensverzekering afgesloten. Een van onze goede vrienden Giovanni vertelde dat er maar een verzekering is waarbij je niet hoeft aan te geven of jij (chronisch) ziek bent. Ik wil namelijk Esli niet met grote schulden achterlaten omdat ik dit niet geregeld heb.

Heb jij ook al dingen geregeld, en heb jij nog tips voor mij? Laat mij dit vooral weten!