Met mijn hart in mijn keel loop ik de kamer binnen en grijp ik op goed geluk onder het bed. Zodra ik het koude glas tegen mijn hand voel, weet ik dat er geen weg meer terug is… Ik ga op de weegschaal, vandaag nog! Al mijn kleding gaat uit, ik ren nog even naar de wc en ga daarna met lood in mijn spreekwoordelijke schoenen op de weegschaal staan. De nummertjes op het schermpje bezorgen me een halve paniekaanval en de knop gaat om. WeightWatchers, I’m back!

Vier jaar geleden deed ik ook al eens een poging. Helaas is het bij een poging gebleven en verloor ik na een paar weken niks afvallen al mijn motivatie. De verloren kilo’s zitten er in het kwadraat weer aan en mijn kont neemt inmiddels bijna bovennatuurlijke proporties aan. Natuurlijk is dit ietwat overdreven, maar ik voel aan alles dat ik het weer eens veel te ver heb laten komen.

WeightWatchers

Terug naar WeightWatchers dus! Je krijgt bij WeightWatchers een aantal dag- en weekpunten. In mijn geval 23 dagpunten en 45 weekpunten. De dagpunten gebruik je voor je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Weekpunten zijn inzetbaar voor een diner buiten de deur, een bitterbal of een avondje doorzakken in de kroeg.

Wat ik fijn vind aan dit dieet is dat je gewoon alles mag eten. Ik hoef niet elke week een appeldag of sapjesdag te houden, alle koolhydraten te skippen of alleen maar groenvoer te eten, maar mag ook best eens een bitterbal of een wijntje. Natuurlijk niet gelijk drie flessen wijn en een compleet bittergarnituur, maar het feit dat het mag (mits het in je dag- of weekpunten past) is al heel fijn. WeightWatchers leert je op deze manier om gezondere keuzes te maken, waardoor je niet alleen afvalt, maar ook je levensstijl omgooit. En dat is bij mij broodnodig! Ik heb een zittend beroep, beweeg niet veel en ben een moeilijke eter. Een uitdaging dus!

Hoe ga ik het dit keer wel volhouden?

Laat ik vooropstellen dat ik blij ben met mijn lichaam. Ik heb mijn grote borsten en dikke kont geaccepteerd (behalve als ik ga shoppen) en ben best blij met wat ik in de spiegel zie. Ik weet echter dat dit geen gezonde levensstijl is en al het extra gewicht behoorlijk belastend voor mijn gewrichten is. Mijn grootste motivatie om af te vallen is dan ook mijn lichaam. Ik wil er weer goed voor zorgen en mijn gewrichten zo veel mogelijk ontlasten. Als dat al geen reden is om het vol te houden weet ik het ook niet meer. Daarnaast speelt ook mee dat ik vier jaar geleden nou niet echt een heel sociaal leven had. Ik werkte heel onregelmatig, zat vaak alleen thuis en was totaal niet tevreden met mezelf. Tel daar stress bij op en een ongezond eetpatroon is geboren.

Gelukkig is dat nu niet meer het geval. Ik woon weer bij mijn ouders dus er is altijd wel iemand thuis, ik doe de boodschappen niet meer zelf, ik werk 40 uur per week en van stress is inmiddels geen sprake meer. Genoeg ritme om aan een dieet te beginnen dus.

Resultaten tot nu toe

Net als zoveel mensen ben ik begin 2020 met mijn dieet begonnen. Heb ik dan toch een keer goede voornemens? Het jaar is nog jong, dus echt veel ben ik nog niet afgevallen. Elk pondje is er echter een, dus ik ben met alles al heel tevreden. Ik ga mijn begin gewicht nog niet delen, maar ik ben in ieder geval alweer tweeënhalve kilo minder Kelly dan voorheen. En dat vind ik al een feestje waard! Mijn doel is om voor Pasen 10 kilo kwijt te zijn, dus hopelijk kan ik jullie over een maand een update met een veel hoger getal geven.

*Deze blog is niet gesponsord door WeightWatchers