Sinds enkele jaren merken wij hier in huis onverklaarbare dingen, denk aan deuren die niet meer open willen, lampen die plots kapot knappen en voetstappen op de trap. Iedereen die mij kent weet dat ik aardig nuchter ben over het onderwerp “geesten”. Toch besloten wij afgelopen week een medium een kijkje te laten nemen in ons leven. Deze twee uur veranderde mijn leven, want wij kwamen wel tot een hele bijzondere ontdekking….

Paranormale activiteiten

Heel mijn leven heb ik af en toe de aanwezigheid van ‘geesten’ kunnen voelen, en enkele keren kunnen zien. Toch was ik altijd erg nuchter, want het was niet echt een onderwerp waar ik mij in verdiepte. Sinds het overlijden van mijn opa in 2007 begonnen er veel lampen kapot te gaan en deuren plots open te vliegen. Toen mijn oma in 2016 overleed, begon het echte werk.

Spullen van mijn opa en oma verplaatsen zich, deuren gaan plots open, lampen gaan kapot, dingen vallen… en afgelopen zaterdag was er iets wat voor mij de druppel was. Ik liep beneden naar het toilet, deze deur gaat aardig makkelijk open, maar de deur ging dit keer in geen mogelijkheid open. Vervolgens hoorde ik gelach. Ik snelde naar boven en toen ik samen met iemand ging kijken, was er niemand en kon de deur makkelijk open. Nu wist ik het zeker: ik wil weten wie het is!

Voorbereiding

Na wat gezocht te hebben op Google, kwam ik bij Tineke terecht. Het klikte direct en vier dagen later zat ze bij ons op de bank. De twee uur die volgde waren een van de meest magische dingen die ik ook mee heb gemaakt. Mijn moeder en broertje, met wie ik de reading volgde, zaten ook geregeld met de mond open van verbazing. Elk ding wat ze vertelde was waar. We hoorden dingen die nog mooier waren dan verwacht.

En toen was daar, mijn kleine zusje

In 2009, tijdens een vakantie in Italië, had mijn broertje hoge koorts. Mijn broertje en ik sliepen samen op een kamer. We lagen heerlijk te slapen totdat hij uitbrak in blinde paniek. Er kwam een meisje uit de kast die onze knuffels pakte, en op mij gooide. Bjorn wist niet wat hem overkwam, en ik heb Bjorn nog nooit in zo’n grote paniek gezien. Wij dachten dat hij aan het ijlen was van de hoge koorts…

Een paar weken later waren wij weer thuis, maar tot Bjorn’s grote schrik was het meisje met hem mee. Dit keer samen met een man. Na behoorlijk wat gebroken nachten, sprak iemand mijn moeder aan, zij had een paranormale gave. Zij vertelde ons dat het meisje zich goed voelt bij Bjorn, en dat de oude man haar opa is die komt kijken of het goed gaat met haar.

Nu, na zoveel jaar, wilde Bjorn toch eens weten of de medium ons kon vertellen wie dat meisje en die opa nou was…. We hadden gewoon iemand verwacht die zich goed voelde bij Bjorn, maar toen de medium ons het volgende antwoord gaf, waren wij in shock. Het meisje uit de kast is ons zusje. Mijn moeder heeft tussen de zwangerschappen van Bjorn en mij in, in de eerste paar weken een miskraam gehad. Omdat het zo vroeg was in de zwangerschap, hadden we deze link natuurlijk nooit gelegd.

Welkom, lief zusje

En toen kwam ineens een kinderdroom uit, ik heb een broertje én een zusje! Ze kon ons haar naam vertellen en dat ze enorm veel op Bjorn lijkt. Ze is, net zoals Bjorn, een echte entertainer en vol vrolijkheid. Dat ze veel bij ons is, en het vaak laat weten dat ze er is. Met haar goudblonde haren en een liefelijk gezichtje omschreef Tineke haar als een echt beschermengel….En de man die bij haar was…. was dus gewoon onze opa! Wat een fijn gevoel dat ik weet dat ze samen is met mijn opa en oma, en dat alle dingen die gebeuren waarschijnlijk het “Double Trouble”-team is: mijn opa en mijn zusje. Want als ik dat zo hoor kunnen die heel goed met elkaar!

Toen wij nog even met zijn drieën aan het napraten waren, (of 7, met alle overleden dierbaren erbij, haha) merkte wij iets moois. Ineens klopte het. Alsof er altijd iets miste, maar dit nu gevonden was. Alsof wij altijd al een kleiner zusje hebben gehad. Een onbeschrijfelijk warm gevoel.

Geen seconde spijt

Wie had dat ooit gedacht….. de nuchtere en totaal niet gelovige Eline, die ineens helemaal omver geblazen is door een reading.

Een reading die zoveel meer was dan alleen het communiceren met overledenen. Uiteindelijk was dat namelijk maar een klein deel. Levenslessen en pure reflectie haal je uit deze sessie. Ik heb in die twee uur meer geleerd dan afgelopen 4 jaar in de verschillende GGZ therapieën. Ik kan het iedereen aanraden, hoe nuchter je ook bent, doe het.

Dit gevoel is alleen te begrijpen als je het meemaakt. Je wordt volledig van je schoenen geblazen van verbazing. Ik ga dit zeker vaker doen!

Wil jij ook zo’n beleving ervaren? Bekijk dan eens de site van Tineke van Urk. Of lees hier meer over familie.