LifestyleMindset

Zelfverzekerd rood

rood

Zelfverzekerd? Ik niet… Stiekem stond ik op het punt om overal mee te stoppen; mijn opleiding, werk, vrienden… Wie zou mij nou willen aannemen als juf of gezellig een filmpje met mij willen pakken? Terwijl ik zag hoe mijn vriend gezellig uit eten ging met vrienden of een avondje naar de kookclub ging, dacht ik diep bij mezelf, dat wil ik ook! Mijn onzekerheid beïnvloedde heel veel, maar toen ging ik naar de kapper.

Onzeker in tranen

Bel jij even naar het restaurant om te reserveren?” Daniël wilde graag met me uit eten, maar dan moest ik wel even reserveren; iets wat ik echt niet durfde. De onzekerheid zorgde er voor dat ik huilend vroeg hij het alsjeblieft wilde doen; wat zullen ze wel niet van me denken aan de telefoon, straks zeg ik iets verkeerd, wat als ze me niet aardig vinden… al deze gedachtes dwarrelden door mijn hoofd en maakten dat ik niet eens durfde te bellen.

Ga staan waar je hoort

Op mijn stage werd ik op het matje geroepen, omdat ik me voordeed alsof ik alles al wist. Ik zette mezelf al bovenaan de trap, omdat ik bang was dat ik anders niet goed genoeg was. Het tegendeel werd bewezen, want doordat ik mezelf zo hoog neerzette, was elke fout een enorme afgang. Na een aantal diepgaande gesprekken met de opleidingscoach van de school waar ik stage liep, ben ik weer met twee voeten op de plek gaan staan waar ik hoor; de student die nog veel moet leren. Door mezelf weer hier neer te zetten, was elke stap die ik maakte een overwinning voor mij en tegenover mijn collega’s.

Brave red

Deze gesprekken hebben er tevens voor gezorgd dat ik iets voor mezelf ging doen wat ik al heel lang wilde. En als ik zeg heel lang, dan bedoel ik ook heel lang. Al toen ik 8 was wilde ik mijn haar rood verven. Nee, niet rood zoals een tomaat, maar Iers rood, zo rood als de prachtige krullen die Merida uit de Disneyfilm Brave draagt. Zelfverzekerd rood! Met een plaatje van mijn favoriete Disneyprinses ging ik naar de kapper in Lelystad, gespecialiseerd in kleuren.

Onverwachte vriendschap

Daar stond ze, de kapster met de paarse haren die het helemaal eens was met mijn kleurkeuze. Iemand die snapte dat je je als Disneyprinses moet kunnen voelen! Zij zorgde er voor dat ik als nieuwe vrouw de kapsalon uit liep en ik heb er een nieuwe vriendin bij!

Zelfverzekerd rood

Door mijn rode haar, viel ik op. Ik kreeg complimenten en opmerkingen over mijn haar en het ging heel goed op mijn stage. Door mijn switch van blond naar rood, werd alles aan mij vurig; ik had weer zin om te leren, nieuwe vrienden te maken en restaurants te bellen om te reserveren voor een avondje uit. Het veranderen van mijn haarkleur heeft zo’n invloed op mijn leven gehad. Ik kan nu zeker zeggen dat ik meer zelfvertrouwen heb en gewoon ontzettend leuk ben om bij te zijn!

Zelfverzekerd? Ik? Zeker!

Soms kan een bezoek aan de kapsalon je leven veranderen!

Lauralynn Tieleman
De wereld zien door een roze bril wordt ons de laatste tijd steeds lastiger gemaakt. Onze wereld is mooi en LauraLynn neemt ons mee om deze mooie dingen te kunnen vinden. Ze is creatief, zelfonzeker en een echte juf in de dop. In haar blogs neemt ze je mee in de wonderlijke wereld van de Tiny Houses, de DIY's en het leven met HMS. Duik mee in haar wereld en vind jouw weg naar de zon.

1 reactie

Laat een reactie achter