Mijn armen werden te kort, althans ik was al geruime tijd een boek met gestrekte armen lezen. Letters werden vager, minder leesbaar, ogen turen… Dat m’n fronsrimpel dieper kwam te liggen om nog enigszins wat te kunnen lezen was voor mij de doorslag… Alles behalve rimpels is bijna mijn levensmotto geworden dus er moest een oplossing komen, een oplossing in vorm van een bril.

Een bril… slapenloze nachten bijna ervan, laat dat mijn hoofd er nog enigszins een beetje leuk eruit zien? Ik had altijd een afkeer van een bril, associeerde het met een nerd-gevoel maar boog het midden in de nacht om tot iets wat mij een bepaalde slimmere uitstraling zou geven. De plaatselijke opticien verwelkomde mij met een brede glimlach en stelde mij gerust dat het echt geen schande was een leesbril te moeten aanschaffen.

Mijn vocabulaire werd uitgebreid met woorden als; multifocale glazen, ooglens, cillinders en convergerend. Een nieuwe wereld die letterlijk mijn ogen deden openen…het was hard nodig volgens de opticien na wat metingen en een plus 2, wat mij positiever lijkt dan een -1? Plus is toch altijd positief?

Een kek monteurtje mogen passen. Allerlei kleuren maar vooral de doelstelling, laat die bril mij maar wat slimmer lijken! De uitspraak dom blondje toch een intelligente twist te geven. Eindelijk had ik de felbegeerde bril op de neus en vol enthousiasme zat ik achter m’n bureau op het werk. Ik voelde me al 10 punten stijgen in IQ alleen door de bril al op te zetten.

M’n collega was de eerste die mij mocht aanschouwen. Dat ik alles al zoveel beter kon lezen speelde geen rol meer, als dat ding op m’n neus maar een goede indruk gaf, een verpletterde indruk, een indruk die mensen deden verrassen maar bovenal mij hoger in gingen schatten qua intelligentie!

En? En? En?” Vroeg ik m’n collega met m’n meest intellectuele blik.
“Mmmm,” zei hij, “heb je er geen pen bij gekregen?”
“Een pen?” vroeg ik verbaasd omdat ik alle soorten reacties had verwacht behalve deze vraagstelling.
“Ja dat ontbreekt nog, een pen om zachtjes op te sabbelen bij die bril en blik, dan kun zo op de een of andere www.ondeugendekantoormeisjes-site.”

Zal toch m’n haarkleur moeten aanpassen denk voor die intelligentere look aan de blik zal het niet liggen ?

opticien