Justliveblog.nl

Justliveblog in de media

Afgelopen jaren zijn de dames van Justliveblog een aantal keer in de media geweest en hoe leuk is het om dit aan jullie te kunnen laten zien?

Volkskrant – De tweede stille crisis, uitstellen van behandelingen en operaties

Klik op de afbeelding om het beter te kunnen lezen
Klik op de afbeelding om het beter te kunnen lezen

Op1 – In gesprek over de stille crisis in de ziekenhuizen

De eerste lockdown voor Corona is net begonnen. De schaduw crisis in het ziekenhuis is iets waar nauwelijks over gesproken werd in de media. Behandelingen worden uitgesteld, operaties werden uitgesteld. En helaas was Stéphanie daar ook de dupe van. Zij zit aan tafel bij Op1 om haar verhaal te delen, om een aanspreekpunt te vormen voor een grote groep mensen die thuis in quarantaine leeft en veel al vergeten wordt.

RTL Nieuws – schaduwcrisis in de ziekenhuizen, Stéphanie deelt haar verhaal bij haar thuis

stephanie steeds zieker in bed met infuuspaal en infuuspompen

Afgelopen jaar is Stéphanie twee keer bij RTL Nieuws geweest, zie hier het interview.

SBS6 – Uit het leven gegrepen

In deze aflevering praat Stéphanie in het Erasmus MC met Leonie ter Braak over het leven van een chronisch zieke. Hoe zag mijn leven eruit toen ik ziek werd, wat voor medicatie gebruik ik, hoe werkt een pomp en een PICC-lijn? Kan je zonder alvleesklier leven? Hoe is dit leven met een jong kindje? En in deze video zijn Zayne (het zoontje van Stéphanie en Esli) en opa Erwin ook te zien! Al vond Zayne dat wel heel eng al die camera’s en kroop hij onder de banken, haha!

NPO 3 – Weet wat je date


In deze video gaan Esli en Stéphanie het gesprek aan met Eef, Eef is de presentatrice van NPO3 met een handicap. Eef heeft namelijk geen onderarmen en onderbenen. In de serie “Weet wat je date” gaat zij het gesprek aan met mensen die een relatie hebben en een ziekte. Stephanie en Esli delen hoe zij in het leven staan en hoe zij de boel aanpakken omtrent het leven, het ouderschap, partner zijn en meer.

In deze aflevering, opgenomen net voor de eerste lockdown, vertelt Stéphanie over haar leven als patient, moeder en vrouw. Over de PCA pomp waar zij aan vast zit en over haar Eilandjes transplantatie operatie. Ook zie je opa Juliana en Zayne in deze aflevering.

FUNX interview – Ook als je chronisch ziek bent zijn er genoeg dingen mogelijk

Stephanie vertelt over haar leven met meerdere chronische ziektes. In dit gesprek deelt Stéphanie dat als je chronisch ziek bent er nog genoeg dingen mogelijk zijn, en misschien niet dit jaar maar wel volgend jaar.

Op1 – In gesprek over Opiaten gebruik

“Miljoenen Amerikanen zijn verslaafd aan opiaten: stoffen in zeer krachtige pijnstillers. Hoogleraar anesthesiologie Albert Dahan ziet dat de gevaarlijke pijnstillers ook in ons land steeds meer gebruikers kennen: het is makkelijk te krijgen en werkt snel. Maar, ervan afkomen lukt vaak niet meer, weten gebruiker Stephanie Juliana-Harmsen en voormalig gebruiker Tom Verhaar. Bij Op1 vertellen ze over de gevaren en gevolgen van een opiatenverslaving.” Gepresenteerd door: Welmoed Sijtsma en Jort Kelder.

Bekijk hier de link vanaf 35 minuten.

RTL Nieuws – Stephanie is eindelijk geopereerd

“Elke dag nam ik zware medicijnen om de pijn te kunnen verdragen. Ik kon niet meer eten en drinken, dat ging via sondevoeding. Dat die operatie werd uitgesteld was een klap. Godzijdank was ik zes weken later eindelijk aan de beurt.”

In dit artikel wordt er een terugblik geworpen op hoe het nu gaat met Stéphanie.

Chronisch ziek en ondernemen podcast

Bloggen? Een openhartig gesprek, met een traan, lach en inzichten over het leven van Stéphanie als blogger. 

Wat komt er allemaal kijken bij bloggen?
Hoe haal je omzet uit een blog?
Kost bloggen veel tijd?

In deze podcast praat Stéphanie met Vicky de Groot.