Hij wil niet veranderen.
WIL niet

Gouden bergen beloven 

Jaren lang heeft hij beloofd om te veranderen. Beloofd om me lief te hebben. Beloofd om om mij en mijn gevoelens te geven. Beloofd om mij geen pijn meer te doen met zijn gedrag.

Elke keer als het zover was dat het de laatste druppel was, kwam hij opeens met beloftes.

Valse beloftes 

Die beloftes gaven mij hoop, die beloftes gaven mij even het gevoel van geliefd zijn, gehoord zijn. Eventjes voelde het alsof hij om me gaf. Eventjes had ik waar ik de hele tijd naar verlangde. Al was het slechts dat ene momentje, ik hield mij er aan vast.

Achteraf kwam ik erachter dat de beloftes nooit voor mij waren, ze betekenden niks. De beloftes waren slechts een noodoplossing, om mij te manipuleren zodat hij me niet zou kwijt raken. De beloftes waren puur en alleen voor hem.

Beloofd is beloofd 

Nu komt hij ermee dat hij niet wil veranderen. Waarom zou hij. Zolang hij maar geen moeite hoeft te doen, zolang hij maar geen gevoelens hoeft te voelen. Lafaard, schuilend in verslavingen. Maakt niet uit dat hij iedereen om hem heen er pijn mee doet, met niet (willen) veranderen. 

Belofte maakt schuld 

Zijn kinderen hebben er nu al emotionele schade aan, aan zijn egoïstische gedrag, zijn onvoorspelbaarheid, zijn woede uitbarstingen. Het is geen kwestie van willen, het is een kwestie van moeten. Moeten veranderen. Voor mij hoeft hij het niet meer te doen, maar zijn kinderen verdienen beter.

Al vrees ik dat hij dat nooit in zal zien. Ik vrees dat hij nooit zal veranderen. Mijn hart huilt voor mijn kinderen.

BeantwoordenDoorsturen