Wanneer zijn we aantrekkelijk voor een ander? Volgens het opgelegde plaatje dat jaarlijks veranderd zijn we maar druk bezig met ons uiterlijk want hoe fijn is het niet om aantrekkelijk gevonden te worden? Alleen het ideaalbeeld wordt wel erg ongrijpbaar gemaakt.

Getraind lichaam

Waar we nog niet zo lang geleden genoeg hadden aan een volle bos haar, een ditto boezem, humor of desnoods een dikke bankrekening, maak je tegenwoordig bijna geen enkele kans meer als je niet het bezit ben van een afgetraind lichaam. Alles moet strak en slank zijn, een sixpack is voor de mannen EN vrouwen bijna een regel. 

Bourgondisch

Ik heb helaas een bourgondische mindset. Ik ga graag los op chips, wijntje erbij, een bitterbal doet het ook altijd goed. Een fanatieke sportschoolfan verwent zijn of haar lichaam met een uitgebalanceerde mix van zaden, noten, groenten en sapjes van een euro of tien. Prima, doe je ding, ga voor het lichaam wat ik nooit zal krijgen. De blikken en de bewonderingen zullen zeker fijn zijn!

Niet zo gezellig

Ik denk alleen dat het meer in het leven is dat chiazaad en muntthee. Ik merkte dat het een negatieve invloed had op mijn leven. Vooral mijn sociale leven. Etentjes zei ik af en het wijntje bij de vrijdagmiddagborrel werd een plat watertje. Het was en is gewoon niet zo gezellig. En dan alles voor die killerbody die nu aantrekkelijk wordt gevonden. 

Wat is dan wel aantrekkelijk?

Ik weiger mij er bij neer te leggen dat het ideaalbeeld langzaam verschuift. Ga ik lekker dwars daar tegenin en probeer menigeen er van te overtuigen dat een buikje bij een man best aantrekkelijk is. Hoef ik tenminste de mijne niet constant in te houden. Eet ik deze dagen gewoon mijn gevulde speculaas, drink ik mijn wijntjes bij de kerstborrels. Een banaan of ijsje mag ik niet meer in het openbaar eten, dat doe ik schijnbaar TE aantrekkelijk maar dat is een mooi verhaal voor een andere blog. 

Stuk geiler

Natuurlijk zal ik mijn rondje sportschool wel doen want het moet wel binnen proporties blijven. Ik denk oprecht dat je aantrekkelijk bent als je tevreden met jezelf ben en dat ook uitstraalt. Tegen zelfvertrouwen kan geen sixpack tegenop. Dus gooi ik mijn haar los en hap in een broodje hamburger met extra saus. Wat saus druipt van mijn mond langs mijn kin maar dat deert mij niet. Vinden mannen vast een stuk geiler dan een vrouw die zich door een droge kikkererwtensalade worstelt.