Zomerdepressie? Wie heeft dat nou weer verzonnen. In de zomer wordt je toch niet depressief met al dat zonlicht? Ik deed altijd een  beetje lacherig over dit fenomeen. Maar de laatste weken zijn de zomer en ik ook geen dikke vriendjes meer!

Klachten

Al wekenlang voelt mijn lichaam zich ontzettend moe, alle energie is eruit. Mijn gewrichten doen pijn, mijn klieren zijn opgezet en ik heb ontzettend hoofdpijn. De warmte van de laatste tijd heeft deze klachten alleen maar aangewakkerd en elke keer als ik even in de hitte ben geweest voel ik me enorm beroerd. En als ik dan naar de vooruitzichten kijk in mijn weerapp, voel ik mijn stemming verder dalen. Ik maak mijn naam als positiviteitsgoeroe niet meer waar. Dat worden nog meer dagen binnen zitten.

Je zou zeggen dat ik, geboren in tropisch Azië, wel bestand zou zijn tegen deze temperaturen. Vroeger was dat inderdaad zo, maar de laatste jaren voel ik mij er steeds minder goed bij. Mijn Aziatische genen zijn niet sterk genoeg!

Smerig

Ik heb geen energie om het huis goed schoon te houden. Door het nieuwe afvalbeleid in Hengelo hebben we al wekenlang een volle Otto (in Twente noemen we onze containers Otto ;-)) staan die stinkt en waar massa’s vliegen op af komen. Deze vliegen komen ook gezellig mee naar binnen als je de deur al even open hebt. Vliegenpoep op onze mooie witte nieuwe muren en gezoem om je oren. Kriegel word ik ervan. En dan heb ik het nog niet gehad over wespen die naar je toekomen als je even lekker buiten zit. ‘Rustig blijven zitten,’ zegt Bas. Mij niet gezien, ik vlucht meteen naar binnen!

Konijn

Ik ben niet de enige thuis die last heeft van dit weer. Ook Bas en Rocky liggen er vaak uitgeteld bij en wensen dat het snel wat koeler wordt! Rocky heeft de ventilator lekker voor zijn kooi staan waardoor de wind door zijn lange haren blaast.

Uitkijken naar de winter!

Voel je je al down na het lezen van mijn blog? Sorry voor mijn klaagzang, normaal gesproken doe ik dat niet snel. Maar veel meer inspiratie kwam er niet bij me op. Veel mensen zullen het niet met me eens zijn, en ik ben blij dat zij heerlijk genieten van deze dagen!

Maar ik kijk uit naar het najaar. Frisse lucht, wind en regen. Als de laarsjes en sjaals weer uit de kast kunnen! Mij zul je nooit meer horen klagen dat ik het koud heb! En mocht je mij daar toch op betrappen, herinner me dan even aan deze woorden 🙂