Tijd voor wat liefde in de wereld! Born This Way Foundation introduceert daarom in de maand September de Instagram challenge:  21 days to be kind. Een challenge voor individuele deelname, maar is ook enorm interessant voor leerkrachten.

Wat doet Born This Way Foundation?

The Born This Way Foundation is sinds 2012 het trotse werk van Lady Gaga en haar moeder Cynthia. Deze foundation zet zich in voor de gezondheid, en het supporten, van jonge mensen. Hen doel is om een vriendelijkere en eerlijkere wereld te creëren. Ze maken gebruik van onderbouwde programmeringen en authentieke partnerschappen om samen te werken met jongeren en ze investeren om de mentale gezondheidszorg te verbeteren. Iets waar Justliveblog enorm achter staat, want ook in Nederland groeit de toename van bijvoorbeeld depressies enorm.

21 days to be kind

Het doel van de challenge is om vriendelijkheid een gewoonte te maken bij onszelf en bij de maatschappij. Om te oefenen bedacht the Born This Way Foundation en challenge die 21 dagen duurt, beginnend op 1 september 2018. 

“Meer dan ooit moeten we een prioriteit maken van onze lichamelijke en mentale gezondheid en natuurlijk de maatschappij. We moeten de manier hoe we voor onszelf zorgen veranderen en de vriendschappen met anderen versterken.”

Hoe doe je mee?

Je inschrijven door deze challenge doe je via deze link. Inschrijven kan je individueel, maar ook bijvoorbeeld als leerkracht. Na het invullen van wat gegevens en motivatie ontvang je een mail met alle informatie en hierbij ook een rooster. Indien je als leerkracht meedoet ontvang je hier een speciaal rooster voor, zodat je jouw klas kan motiveren om mee te doen. 

Per dag staat er op het rooster een opdracht. Deze opdrachten zijn makkelijk uitvoerbaar. Ze zullen verschillen tussen bijvoorbeeld: Mediteer, bel een vriend of vriendin, doneer je oude kleren of help iemand waarvan je weet dat diegene het moeilijk heeft. Op elke dag plaats je een foto van die opdracht op Instagram en gebruik je de hashtag: #BeKind21 en tag @btwfoundation bij je foto.

Just be kind. The act itself, it’s free. And it’s priceless. – Lady Gaga

Wij hopen dat jullie massaal mee doen aan de challenge van the Born This Way Foundation. Op de Instagram van Justliveblog zal je dagelijks een motiverende quote vinden in de trant van deze challenge, houd ons daarom ook zeker in de gaten! Succes en Be Kind!