Anderhalve week is voorbij, eindelijk!

Ik heb nog nooit zó uitgekeken naar een telefoontje van de anesthesioloog. Woensdag 16 maart zou hij mij dan eindelijk bellen om mij te vertellen wat in het teamoverleg besproken was en wat het nieuwe behandelplan worden zal. Vanaf 13.00 tot 19.00 uur heb ik zitten wachten. Het telefoontje bleef helaas uit.. Niet iets voor mijn arts, dus het zal wel iets belangrijks geweest zijn.

De volgende ochtend, donderdag, heb ik zelf de pijnpoli maar gebeld. De secretaresse snapte ook niet waarom de dokter nog niet gebeld had. Zij ging navragen of een collega mij terug kon bellen, omdat de arts zelf geen telefonisch spreekuur meer had tot de volgende week, en zo lang kon ik toch echt niet meer wachten.

Rond 12.30 uur ging de telefoon, het was de dokter zelf. Hij had nog geen antwoord gekregen van de gynaecoloog. Vandaar dat hij mij nog niet gebeld had.

Vol spanning wachtte ik af tot hij begon te vertellen. In het overleg was niet veel duidelijk geworden, ook al zijn het allemaal topartsen (Erasmus MC, Academisch Ziekenhuis). Niemand had ooit zoiets als mijn situatie meegemaakt. Hogere dosis morfine was geen optie. Ik slik al het dubbele van wat ik voorheen nam. Een collega had een voorstel gedaan, maar daar stond hij helemaal niet achter. Dus dat werd het ook niet. Het enige wat eigenlijk een optie zou kunnen zijn is:

  1. Is niets doen en zo doorgaan of:
  2. Weer injecties prikken

1a. Is in ieder geval geen optie, want ik kan niets meer doen vanwege de pijn of:

2a. Is nogal wat: het kan namelijk weeën op gaan wekken..

Ik ben doodsbang. Eindelijk is mijn/onze grote droom, in verwachting raken, tegen alle verwachting in, waarheid geworden, maar wat nu..!? Wat als ik straks veel te vroeg zal gaan bevallen? Vanaf a.s vrijdag (dan ben ik 25 weken zwanger), is de levensverwachting bij een vroeggeboorte: 56% kans.. En dat is natuurlijk enorm laag..

Woensdag hebben wij overleg met de gynaecoloog, om onze zorgen op tafel te kunnen leggen en kijken of we het nog minimaal 6 weken gaan uitstellen..

 

Word vervolgd…

liefs stephanie