De laatste weken zijn anders verlopen dan de laatste maanden. Beter. Ik heb mijn sociale leven verbeterd, ik ga naar school en naar stage. Het vergt wel zijn tol. Lichamelijk ga ik achteruit, maar mentaal gaat het zo veel beter.

Ik ga vrolijk naar school en heb mijn motivatie weer terug om door te zetten. Eerst wilde ik eigenlijk nog alleen naar mijn stage toe. Ik kon het niet opbrengen om naar school te gaan. Te veel pijn, te moe en te weinig motivatie.

Nu ga ik weer met plezier naar school. Mijn begeleiders hebben vertrouwen in mij en willen mij waar nodig extra hulp bieden. Ik ga ook nog altijd met plezier naar mijn stage toe en het is moeilijk om mijn stage niet als prioriteit te stellen. Op dit moment is het belangrijker om mijn vakken te halen en mijn stage komt op de tweede plaats.

Ik ben terug geplaatst naar het eerste jaar, omdat ik vorig jaar door mijn ongemakken het jaar niet volledig heb kunnen afronden. Ik heb twee weken geleden een belangrijke toets gehaald en dat heeft denk ik mijn motivatieboost veroorzaakt. Het was een toets die ik bijna niet heb kunnen voorbereiden, terwijl dat zo hard nodig was. Wonder boven wonder heb ik het gehaald.

De aankomende twee weken zijn er tentamens en ik ga hard aan de slag om deze goed te laten verlopen. Ik heb een planning gemaakt en het zo ingedeeld dat ik maar 2-3 uur per dag aan school hoef te werken. Als ik dat rustig aan doe, kan ik zelfs nog iets anders die dag doen. Boodschappen doen, de was of koken.

Ik doe mijn best om mijn leven te verbeteren. Ik doe zoveel als mijn lichaam toe laat en soms nog meer dan dat. Ik concentreer mij op de dingen waar ik mij beter door voel.

Liefs Naomi

Naomi1