Toen ik mijn Canon camera kocht, kon ik er voor €25,- extra een voucher voor de Canon Academy bij kopen. Alhoewel ik er op dat moment voor koos om het niet te doen, heb ik hem later alsnog gekocht. Voor €25,- krijg je namelijk een onlinecursus, speciaal gericht op de Canon fotocamera’s, feedback van professionele fotografen en een praktijk dag op de Fotovakschool. Koopje dus! In deze blog lees je wat ik van de Canon Academy vond.

Canon Academy – Fotovakschool

Het praktijkgedeelte van de Canon Academy wordt op verschillende locaties in Nederland gegeven. Een vriendin van mij heeft ook net een nieuwe Canon camera (inclusief benodigde voucher), dus het leek ons leuk om de cursus samen te doen. Wij kozen voor de Fotovakschool in Amsterdam, waardoor het voor mij een thuiswedstrijd was. Ideaal! Zo zie ik ook nog eens wat van mijn geliefde stad, want de straat waar de cursus gegeven werd kende ik nog niet. Ben je ook van plan om de praktijk dag in Amsterdam te volgen? Zorg dan dat je van tevoren al gegeten hebt, je moet namelijk wel een stukje lopen om betaalbare eettentjes te vinden.

We hadden allebei de onlinecursus slechts globaal doorgelezen, waardoor we redelijk blanco de praktijk dag in gingen. Gelukkig was de leraar hier al op voorbereid en gaf hij een korte samenvatting van alles wat er in de cursus behandeld werd. Hij liet hier steeds voorbeelden bij zien, waardoor je goed kon inschatten wat bepaalde instellingen voor een foto doen. Fijn! Daarnaast kregen we genoeg tijd om de instellingen op onze fotocamera te selecteren, waardoor niet alles abracadabra leek.

Opdrachten

Na de theorie konden we al het geleerde gelijk in de praktijk brengen. Amsterdam staat bekend om zijn vele fietsers en aan ons de taak om ze mooi in beeld te krijgen. Het idee achter de foto was om mee te bewegen met de fietser, waardoor de fietser scherp in beeld kwam en de rest van de foto bewogen was. Dit was aan het begin even zoeken, maar na een paar complete missers is het mij toch aardig gelukt. Onderstaand mijn twee favoriete foto’s! De foto waar alleen een arm op staat is niet helemaal volgens opdracht, maar door de tattoo van de fiets toch een van mijn favo’s.

fiets

De tweede opdracht was om een scherpe foto van een bloem te maken en de achtergrond wazig te houden. Zelf vind ik het ontzettend leuk om foto’s van bloemen te maken, dus dit was een opdracht naar mijn hart haha. Deze opdracht ging mij best makkelijk af, onderstaand het resultaat!

grachten

Na het buitendeel was het tijd om weer naar binnen te gaan. Ik was bang dat we alleen nog maar theorie zouden krijgen, maar daar was gelukkig niks van waar. We kregen een korte uitleg over studiofotografie en daarna was het tijd om zelf portretfoto’s te maken. Er werden twee modellen gekozen en we konden met verschillende lichten experimenteren. Super leuk om te doen en het resultaat mag er wezen. Ik ken mijn groepsgenoten/ modellen niet en heb ze geen toestemming kunnen vragen, dus ik heb er voor gekozen om de foto’s niet te delen. Daarna hebben we nog wat geoefend met inzoomen en kwam er alweer een eind aan de praktijk dag.

Wat vond ik ervan?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik voor €25,- niet heel veel had verwacht en een beetje bang was dat de leraar ontzettend saai zou zijn. Alhoewel ik niet super veel nieuwe dingen heb geleerd, heeft de dag echt mijn verwachtingen overtroffen. De groep was lekker klein (12 man) waardoor er voldoende persoonlijke aandacht was en de leraar heel leuk! Ik kan deze cursus dan ook aan iedereen aanraden!