Misschien moet ik jullie waarschuwen, en met jullie bedoel ik mannen of vrouwen die niet graag over menstruatie praten. Want daar gaat het vandaag over. De grootste vraag is natuurlijk waarom kunnen we niet gewoon iedere maand rond dezelfde tijd een sms-je krijgen met de mededeling, gefeliciteerd niet zwanger, of hiep hiep hoera (hoop ik voor je ) want je bent zwanger ?

Ik plaats daarvan heeft ons lichaam de geweldige taak gekregen om de baarmoeder fijn te persen, want zo voelt het vaak en daardoor een soms bizarre hoeveelheid bloed naar buiten te werken. Bij mij begon dit feest al toen ik elf jaar was. Mijn oma maakte er ook echt een feestje van met taart en cadeautjes. Ik persoonlijk vond het niet zo’n hoogtepunt in mijn groep 8 jaar. Het begon bij mij heftig en dat zou het blijven ook. Na een jaar waren de menstruatieklachten niet meer te doen dus ging ik aan de pil. Veel jonge meisjes krijgen al op jonge leeftijd hormonen om deze klachten te onderdrukken.

Vergroeide Implanon

Ik kabbelde door tot wij onze eerste dochter kregen. Ik wilde liever niet meer zoveel hormonen in mijn lijf en de huisarts adviseerde Implanon. Geweldig product, ze brengen het in in je arm, je kan het niet vergeten en het beschermt. Drie jaar later wilde wij graag voor ons tweede kindje gaan dus moest hij eruit. Dit ging bij mijn helaas niet zo makkelijk als in de brochure. Een sneetje en hij is eruit, eindigde met onder narcose een vergroeide Implanon verwijderen. De volgende maand was ik zwanger van onze tweede, wij zijn gelukkig beide keren gezegend met een snelle zwangerschap.

Na deze zwangerschap vond mijn man dat het wel eens klaar was met al die hormonen en ging hij langs het ziekenhuis. Een kleine ingreep en probleem opgelost. Groot voordeel geen hormonen meer, nadeel je menstruatie komt wanneer het komt. Dus niet meer doorslikken van de pil met vakantie, en weer zwaardere mentruaties.

Wat is de oplossing voor mijn menstruatie leed?

Nu ben ik eigenlijk altijd al behoorlijk heftig ongesteld. Heb vaak ijzer te kort na mijn menstruatie, en voel me dan niet top. Maar wat ik altijd het vervelendste vind is dat ik er heel de dag mee bezig ben of ik niet doorgelekt ben. Herkennen jullie dat ook ? Ik gebruik de grootst Ob-Tampon die er is, anders kan ik ieder half uur wisselen en van maandverband krijg ik irritaties. En ik heb altijd het idee dat je dat ruikt. ’s Nachts gebruik ik een tampon en maandverband en doe ik een heel strak broekje aan zodat het op z’n plek blijft allemaal.

Maar afgelopen maanden heb ik dus wat nieuws ontdekt. De persoon die dit heeft gemaakt, serieus dames, Nobelprijs! Menstruatieondergoed ! Het irriteert niet, het ziet eruit alsof je gewoon ondergoed aan hebt en nog belangrijker. Het ruikt niet. Op mijn zwaarste dagen was het een combi met tampons. Maar zelfs in de nacht niet doorgelekt in mijn pyjamabroek. Ik was verbaasd kan ik jullie wel vertellen. En overdag voel je niet dat dunne , maar toch nog dikke maandverband tussen je benen. Ik ben fan. Bijkomend voordeel; op slechte dagen krijg ik met mijn handen de verpakking van mijn tampon niet goed open en dat hoeft dan ook niet op lichtere dagen.

Je koopt het online via google op menstruatieondergoed of net als ik bij de Primark.