Lifestyle

Een beter milieu

milieubewust

Als ik de nieuwsberichten kijk en lees word ik treurig van de aangespoelde walvis met kilo’s tonnen plastic in zijn buik. Het zeepaardje dat beroemd werd doordat hij zich aan een wattenstaafje had vastgeklampt. De blik van een schildpad met een rietje in zijn neus doet mij pijn maar ik moet er naar blijven kijken. Het is net als een ernstig ongeluk, je wilt het eigenlijk niet zien maar je blik went niet af. Ons milieu…

Plastic

Al jaren ben ik plastic en ander afval netjes aan het scheiden. Een betere wereld begint bij jezelf denk ik dan maar. Alle kleine beetjes helpen. Ik neem mijn eigen tas mee naar de supermarkt en let daarop de koop milieubewust verpakkingen. Maar mijn eenpersoonshuishouden afvalberg is nog altijd geen bergje. 

Recycling

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die de duurzaamheid beter begrijpen. Prachtige uitvindingen en initiatieven worden aan ons gepresenteerd. Acties worden opgezet op plastic te vissen uit de grachten. Kleding wordt gerecycled en er wordt groente geteeld op koffiedrab. Mooie vooruitgestreefde recycling programma’s die ik toejuich.

Milieu en Moeilijk

En toch gaat het slecht met onze aardbol. Het is ook moeizaam oude gewoontes wij als mens af te leren. Wasbare wattenschijfjes of maandverband klinkt mij ook niet als muziek in de oren. En over de wasbare luiers voor de altijd drukke moeders nog maar niet te spreken.

Plogging

Plogging? Ja, dit woord is dit jaar genomineerd om het woord van 2018 te worden. Terecht denk ik, aangezien men zo ook de aandacht vestigt op de milieuproblematiek. Plogging is een nieuwe trend uit Zweden overgewaaid. Plogging wil zeggen dat je het hardlopen combineert met afval opruimen. Zonder een afvalzak in je handen hoor je er als hardloper niet meer bij in Zweden. 

Beetje milieubewust dan

Een beter milieu begint bij jezelf dus al zijn mijn acties maar een speldenkop in de gehele massa ik heb het mijzelf wel eigen gemaakt. Tijden de wandelingen met mijn hond raap ik het plastic op wat ik tegenkom om vervolgens het te deponeren in de gemeentelijke vuilnisbakken. Die paar squats kunnen geen kwaad denk ik dan maar. Plus ben ik hip aan het Plogging-en. Om mij vervolgens thuis te verheugen op dat heerlijke kopje koffie met “eerlijke” vers gemalen koffiebonen en tot de conclusie te komen dat deze op zijn. Even met de auto voor nieuwe koffiebonen, over vervuilen gesproken….

Ankie Stuijts
Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar ook zo lief! Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent, een louboutin fetisj, woont samen met haar viervoeter van 55 kilo, die haar overigens beschouwd als onderdaan in plaats van bazin. Staat haar "mannetje" na 25 jaar in de wereld van de wegenbouw te hebben gewerkt. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd!

Laat een reactie achter