En dan word je wakker, meestal in het weekend, op een vooravond van een leuk feestje of misschien wel de date waar je al dagen naar uit heb gekeken en opeens voel je ongemak, daar onderin, tussen je benen. De pruim, vagina, voorbips, spleetje, perzik voelt niet goed, vaginale ongemakken oftewel een zieke poes….(Deze blog is overigens niet geschikt voor mannelijke lezers, verder lezen op eigen risico.)

Sambal op je poes

Het lijkt wel of iemand sambal op je poes heeft gesmeerd. Het brandige gevoel van een vaginale schimmelinfectie kent iedere vrouw bijna wel. De schimmelinfectie, waar komt die nu weer vandaan? Vaak een gebrek aan weerstand of na de antibioticakuur die je voor je blaasontsteking hebt gehad. Was je eindelijk weer blij om pijnloos te plassen zit je opeens weer met witte vlokken in je poes…

Appel-azijn en yoghurt

Lekker in bad gaan zitten met appelazijn of een tampon dopen in de yoghurt, wel de volle yoghurt!” Goed bedoelde adviezen vliegen je om de oren van de mensen met wie je het uiteindelijk durft te delen. Vrouwen bedoel ik dan, want de enige man met wie je dit durft te delen wordt uiteindelijk als je om 3 uur ‘s-nachts gek zit te worden van de jeuk op de badrand van het bad dat nog gevuld staat met de appelazijn, de huisarts.

Zieke poes vol capsules

Een bezoekje aan de huisarts is dan toch weer even een dingetje. Je beseft dat grapjes “alleen als U meedoet” na zijn opmerking “Kleed u zich maar uit” even niet op zijn plaats zijn. En dan krijg je candida-capsules mee van je huisarts, na inbreng van zo een capsule lijkt het niet of die sambal op je poes zit maar zelfs erin. Liefst sta je uren onder de douche te spoelen met lauw water op de geïnfecteerde plek. Er is tegenwoordig ook een pil ervoor; Fluconazol, een pil per keer en de infectie is na een paar dagen weg. Tip!

Krolse poes

Na een paar dagen hoef je niet meer krabbend over straat, de poes wordt weer mooi van kleur, rood verdwijnt op de achtergrond. Zij en jij zijn blij, er kan weer gestreeld worden, geplast worden zonder na te spoelen en dan omarmen we stiekem onze poes weer want uiteindelijk houden we er veel van. Het is net als een dierbare die ziek is, je bent gewoon helemaal van slag maar des te meer geniet je ervan als alles weer goed is!