Hier zit ik dan. Mijn eerste blog voor Justliveblog te typen vanuit ons nieuwe huis. Wat ben ik blij dat het we eindelijk over zijn. Het heeft bij elkaar zo een jaar geduurd! Vorig jaar rond deze tijd kochten we dit huis. De eerste keer dat ik hier rondliep had ik meteen een heel goed gevoel bij het huis. De hele energie/sfeer was zo prettig en vrij. Dit gevoel heb ik nu nog steeds! Maar terug naar het kopen, we waren er al snel over uit dat dit ons nieuwe huis zou worden. We hebben snel onderhandeld om te voorkomen dat iemand anders ons voor zou zijn, maar het is gelukt!

In augustus kregen we de sleutel. Helaas zaten Bas en ik in die periode allebei te klungelen met onze gezondheid waardoor we niet konden doorpakken. In januari zijn we echt begonnen met klussen. Ik zeg nu wel we, maar we hebben alles zoveel mogelijk laten doen, wij hoefden alleen maar keuzes te maken. Dat is al lastig zat! Nieuwe vloer, schilderen, behang, nieuwe vensterbanken en deuren, raamdecoratie en gordijnen. Al met al hebben we best wat veranderd om er echt onze eigen plek van te maken.

Troep opruimen!

Ondertussen werd onze woning in Wierden steeds rommeliger. Omdat je weet dat je er gauw weggaat, besteed je niet veel energie meer aan het onderhouden, dat doe je wel in een keer als je er echt weggaat. Ik merkte aan mijzelf dat ik me er minder prettig ging voelen, door alle prikkels om me heen kwam ik niet echt meer tot rust, helemaal niet fijn als je veel tijd in huis doorbrengt. Van mij kon de verbouwing niet snel genoeg gaan! Maar alle mindere periodes gaan voorbij, eindelijk was het huis in Hengelo zover klaar dat we konden verhuizen. Verhuizen is een mooie kans om troep op te ruimen!

We zijn ons hele huis doorgegaan en alles wat we lang niet meer gebruikt hadden of kapot was hebben we weggegooid of naar de Kringloop gebracht. Twee weken geleden was het zover en kwam de verhuiswagen voorrijden. 4 sterke mannen pakten alle spullen in dozen en daarna de wagen in alsof het niks woog! Binnen een paar uur was ons huis leeg en kon in Hengelo alles weer uitgepakt worden. In Wierden is nu alles leeg en schoon en het zal binnenkort in de verkoop gaan. We verwachten er snel vanaf te zijn omdat het een heel geliefd huis is in een fijne buurt.

En nu genieten!

Nu zijn we twee weken verder. Weken vol met bezoekjes van familie en vrienden. Lieve kado’s en kaarten. Maar vooral genieten! Wat is er nu mooier dan dat je huis aanvoelt alsof je op vakantie bent! Ik voelde me meteen thuis hier. Een voordeel is dat ik hier veel meer meters maak omdat het huis groter is! Een handige manier om mijn conditie een beetje op te bouwen 🙂 Hieronder zal ik een aantal foto’s met jullie delen om een impressie te geven van ons huis. Nog veel dozen die uitpakt moeten worden en nieuwe meubels die we moeten kopen. Maar alles op zijn tijd!