Is er leven na de dood? Er zwerven veel theorieën hierover op internet, er zijn hele boeken over geschreven maar of het echt zo is geloven of kunnen we pas geloven als we het zelf ervaren. Gelukkig maak ik hierover afspraken met mijn vrienden en staan we toch even stil wat er bij ons overlijden zou moeten worden geregeld.

Testament en dan?

Een testament heeft het gros goed geregeld, over onze nalatenschap denken we na maar heb je ook al nagedacht wat er moet gebeuren als het echt zover is? Welke begrafenisondernemer, begraven of gecremeerd? Vragen waar we niet graag bij stil staan maar voor onze nabestaanden oh zo belangrijk om ze deze zorg weg te nemen.

Regelaar

Ik ben een regelaar en controlfreak dus ik heb er al over nagedacht. Mijn wensen liggen vast op papier in de kluis. De witte koets, de witte kist, begraven worden en ik heb een favoriet persoon waar ik graag naar zijn verhalen luistert dus ik wil dat hij iets moois over mij verteld. Een persoon die mij al jaren ken en zo ook de sarcastische kant vast zal benadrukken. Met veel vertoon en iedereen in het zwart gekleed want er mag gerouwd worden als er zo een leuk persoon als ik gestorven is. (Dit sarcasme bedoel ik dan.)

Nalatenschap

Mijn Louboutins gaan naar een vriendin die met haar maat 37 niet volledig in mijn maat 40 past maar zij leeft al jaren op grote voet dus dat zal vast wel goed komen. Ik hoop dat ze met de verkoop van mijn auto en huis mijn uitvaart kunnen betalen want ik ben levend al theatraal dus moet mijn uitvaart ook zo zijn. Een opvallende grafsteen want een grijze muis wens ik ook na mijn dood niet te zijn. Met de massa op te gaan zal mij dan ook niet bevallen.

Leven na de dood?

Maar is er dan leven na de dood? Met een vriend heb ik afgesproken dat we gaan spoken als een van ons komt te overlijden. We spraken af de televisie op een raar moment aan te zetten. Wel op een 18+ zender want dan weten we zeker dat het onze geesten zijn. Gelukkig zijn deze gesprekken over dood ook luchtig en hoort deze blog erover ook te zijn. Maar wel belangrijk om jouw laatste wensen kenbaar te maken. Zo een gesprek hoeft niet zwaar te zijn maar kan ook met een nodige knipoog en verhelderend te zijn. Niet te lang er in blijven hangen daarna want we leven uiteindelijk nog en dan moeten genieten van elke dag!D