Als je een huis gaat kopen of gaat verhuizen dan zijn een van de eerste dingen die je op let de keuken en de badkamer, want dat zijn vaak de grootste kostenposten om te vervangen. Vandaag gaan we het dan ook hebben over keukens. Daarvoor hebben we hier keukeninspiratie opgedaan. 

Landelijke keukens

Als ik op Pinterest “kitchen” intyp zie je al snel DE trends op keuken gebied. Wat zie ik daar? Je ziet de landelijke stijl, met grote leef keukens met een barretje waar krukken bij staan zodat mensen gezellig erbij kunnen zitten als er iemand aan het koken is, of waar op schoolwerk of werk gedaan kan worden. In de landelijke keukens wordt veel hout gebruikt gecombineerd met een betonnen keukenblad. Met een grote wasbak en een opvallende kraan. Maar ook is een landelijke stijl te herkennen aan de details zoals de handgrepen en de lichte kleuren.

Industriële keukens

Ook zie je veel industriële keukens waar veel donkere kleuren in gebruikt worden zoals zwart, antraciet gecombineerd met wit. Hier zie je ook vaak ruw hout in terug komen, en grote lampen of lampen die aan een snoer hangen. Persoonlijk vindt ik dit het gaafst. Ik hou enorm van de industriële stijl. Ook zie je vaak hierbij muren die er heel oud uit zien, als in een oude loft.

Hoogglans keukens

Als je voor strak wilt gaan dan kan een hoogglans keuken wel iets voor jou zijn! Hoogglans keukens heb je in meerdere kleuren maar meeste mensen gaan voor natuurlijke tinten. Wat vaak een lastige keuze is voor mensen is wél of géén handgrepen. Een nadeel aan een hoogglans keuken vind ik namelijk dat je er alles op ziet, wel vind ik onze witte keuken bijvoorbeeld het mega strak en licht ogen.

Buitenkeukens

Iets wat je ook steeds meer ziet zijn buitenkeukens, dit is de laatste jaren overgewaaid uit de VS. Hierbij denk je gauw aan grote barbecues , haarden, met stijgerhouten banken en tafels onder een grote overkapping. Een echte plek om in de zomer als gezin door te brengen, voor een lekker ontbijtje in het zonnetje, een heerlijke lunch of een groot diner met vrienden.

Wil je meer woon inspiratie op Justliveblog? Dat kan, kijk dan hier. Heb jij hier nog niet genoeg aan en wil jij nog meer? Kijk dan nu op Pinterest.