Mindset

Moeders

moederdag

Moederdag, de dag dat we al onze moeders eren of dat we zelf verrast worden door onze kinderen. Ik breng deze dag door met herinneringen, geen cadeaus om weg te brengen of een diner. Mijn moeder is er niet meer zij kan alleen voor zonnestralen zorgen vanuit de hemel. Op die dag mis ik mijn moeder…

Moeders kunnen niet gemist worden

Moeders kunnen niet gemist worden al worden ze 100 jaar, gerimpeld en wat verward, niemand heeft zoveel onvoorwaardelijke liefde voor jou dan jouw moeder. Moeders kunnen niet gemist worden, op verjaardagen, kerstmis of huwelijken. Moeders kunnen niet gemist worden al ben je zelf al een volwassen mens, bij een bezoek aan haar ben je weer even kind, schenk zij drinken in en luistert naar jouw verhaal, een advies, belangeloos nooit om er om er zelf beter van te worden.

Moeders kunnen niet gemist worden…

En toch mis ik haar ontzettend, meer dan ooit, vandaag wat extra, zij is helaas geen 100 jaar mogen worden, ze zat juist pas op de helft. Graag had ik de discussie gevoerd met mijn zus wie de hoogbejaarde mama ging ophalen met de kerst of een “zeurderige” moederlijke preek op zijn tijd nog eens ontvangen of zomaar een uitstapje samen…ik zou al veel over hebben om een kop koffie te kunnen halen bij haar.

Bij gemis praat ik in mezelf tegen haar of een wandeling langs haar graf biedt soms steun of een oplossing zonder dat ze er fysiek is. Geniet dus elke dag van een moeder zolang zij er nog is, hoe weinig tijd je soms hebt, de zin soms ontbreekt om langs te gaan, nu hoef je haar nog niet te missen. Dus zie deze Moederdag als geen verplichting maar als een voorrecht als je nog je moeder mag bezoeken.

Moeders zouden niet gemist moeten worden…

moederdag

Ankie Stuijts
Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar ook zo lief! Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent maar dan wel met een fysieke "Crohn" , een louboutin fetisj, woont samen met haar viervoeter van 55 kilo, die haar overigens beschouwd als onderdaan in plaats van bazin. Staat haar "mannetje" als bijna enige vrouw in de wereld van de wegenbouw. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd! Moto: Sucking up the beauty of life while beating Crohns disease!

Laat een reactie achter