Het is weer zo ver: eindelijk was mijn ‘morfineritme’ weer helemaal op orde, tot dat..  

Een paar maanden geleden was ik continu ziek van mijn morfine. Ik was elke keer high en misselijk als ik mijn pleisters verving. Ik heb het probleem een paar keer met de huisarts besproken. Hij had dit ook nog nooit meegemaakt. Ik heb toen maar de specialist gebeld. Het bleek, dat zodra ik mijn pleisters verving, ik een te grote dosis morfine binnenkreeg, en hier zo ziek van werd. Tevens sliep ik ook niet op de derde dag (pleister vervangdag).

Hier had de dokter ook een oplossing voor: wij geven niet meer de hele dosis, maar pleisters van de helft en die plak jij dan om de dag! Prima dacht ik, ik doe er alles voor als het mij maar niet zo ziek maakt. Dit werkte! Ik voelde mij niet meer ziek en sliep de hele nacht.

Maar goed, zoals ik in de openingszin al zei: tot dat..

De assistente van de huisarts had te weinig morfinepleisters voor mijn vakantie uitgeschreven. Zelf was ik ze vergeten na te tellen, omdat ik dacht dat het wel klopte.. Helaas niet.

De laatste week ben ik dan ook met Esli naar de huisarts op Curaçao gegaan. ‘Helaas mevrouw, ik heb alleen de hele dosis, de helft hebben wij hier niet op het eiland….’ En ja hoor, daar ging heel mijn ritme. De eerste anderhalve dag dat ik mijn nieuwe pleister opgeplakt had was ik doodziek, misselijk, overgeven, high, gigantisch grote ogen, domme opmerkingen maken. Het was allemaal weer terug..

Gisteren heb ik weer mijn eigen morfinepleisters thuisbezorgd gekregen. Dit is de laatste keer dat ik er zo ziek van ben. Ik ben nu ook alweer sinds 4 uur ’s nachts wakker en kan niet meer in slaap komen. Nog even volhouden, dan is alles weer normaal..

Hebben jullie hier ook wel eens last van? Laat nu een reactie achter want ik ben er erg benieuwd naar!