Health

Morfine problemen

morfine-problemen

Het is weer zo ver: eindelijk was mijn ‘morfineritme’ weer helemaal op orde, tot dat..  

Een paar maanden geleden was ik continu ziek van mijn morfine. Ik was elke keer high en misselijk als ik mijn pleisters verving. Ik heb het probleem een paar keer met de huisarts besproken. Hij had dit ook nog nooit meegemaakt. Ik heb toen maar de specialist gebeld. Het bleek, dat zodra ik mijn pleisters verving, ik een te grote dosis morfine binnenkreeg, en hier zo ziek van werd. Tevens sliep ik ook niet op de derde dag (pleister vervangdag).

Hier had de dokter ook een oplossing voor: wij geven niet meer de hele dosis, maar pleisters van de helft en die plak jij dan om de dag! Prima dacht ik, ik doe er alles voor als het mij maar niet zo ziek maakt. Dit werkte! Ik voelde mij niet meer ziek en sliep de hele nacht.

Maar goed, zoals ik in de openingszin al zei: tot dat..

De assistente van de huisarts had te weinig morfinepleisters voor mijn vakantie uitgeschreven. Zelf was ik ze vergeten na te tellen, omdat ik dacht dat het wel klopte.. Helaas niet.

De laatste week ben ik dan ook met Esli naar de huisarts op Curaçao gegaan. ‘Helaas mevrouw, ik heb alleen de hele dosis, de helft hebben wij hier niet op het eiland….’ En ja hoor, daar ging heel mijn ritme. De eerste anderhalve dag dat ik mijn nieuwe pleister opgeplakt had was ik doodziek, misselijk, overgeven, high, gigantisch grote ogen, domme opmerkingen maken. Het was allemaal weer terug..

Gisteren heb ik weer mijn eigen morfinepleisters thuisbezorgd gekregen. Dit is de laatste keer dat ik er zo ziek van ben. Ik ben nu ook alweer sinds 4 uur ’s nachts wakker en kan niet meer in slaap komen. Nog even volhouden, dan is alles weer normaal..

Hebben jullie hier ook wel eens last van? Laat nu een reactie achter want ik ben er erg benieuwd naar!

Stéphanie Juliana-Harmsen
Always on fleek, vrouw van Esli, mama van Zayne én oprichtster van Justliveblog.nl. Een echte powervrouw waar we trots op zijn! Stephanie heeft JLB in 2015 opgericht en uitgebouwd tot een prachtig platform. In haar blogs kun je lezen over make-up, mindset, fashion, health en last but not least: haar leven als moeder.

4 reacties

 1. ja ik had hier ook heel erg last van! ik werd er ook knetter stoned van zeg maar, ik maakte ook stomme opmerkingen en alles kwam heel laat binnen wat er om me heen gebeurde, ook werd ik misselijk, kon ik niet slapen, en werd ik onwijs chagrijnig er van.
  ik slik liever pillen dan deze vreselijke pleisters! ik heb al verschillende keer een verhoging van mijn pijnstillers gehad maar ik ben er maar over 1 echt tevreden en dat is tramadol en paracetamol 37,5 mg en daar slik ik er 2 tegelijker in, en dat 6 tot 8 pillen op een dag. ik vind het tevens ook fijn om te lezen dat ik niet de enigste ben die zo beroerd werd van de pleister.

  Xxx Denise <3

 2. Hee Denise!

  Ik had in het begin inderdaad ook dat ik er heel stoned van werd, dit waren vooral de eerste 2 weken, nu heb ik daar allemaal geen last meer van. Wat vervelend dat het bij jou zo bleef! Fijn dat je nu de juiste dosering hebt gevonden en geen last meer hebt!

  Liefs,
  Stephanie

 3. Hoi,
  Ja bij elke verandering van dosering en lichaamstemperatuur heb ik ook de ” overdosis” verschijnselen.
  Vooral bij warm weer en koorts gaat mijn temperatuur omhoog en wordt ik echt heel ziek.
  Spugen, koorts, zweten, duizelig, hoofdpijn, buikpijn,slecht slapen, humeurs wisselingen enz…
  Ik draag de pleisters een hele week.
  Ik had eerst tramadoldruppels, maar dan had ik in de nacht geen medicatie en de pijn werd dan ondraaglijk dat ik niet meer slapen kon.
  Na maanden te weinig slaap uiteindelijk overgestapt op pleisters.
  Ik gebruik daarnaast melatonine en eventueel slaappillen, maar die laatste gebruik ik echt zelden.
  Ik ben zeer content over de pleisters.
  Bij verandering van dosering altijd twee weken last van alle bijwerkingen, dus ook geen auto rijden.
  Gebruik ze nu al ruim vier jaar, na drie jaar tramadoldruppels.
  Ben vier jaar “pijnvrij “geweest, daarvoor altijd tramadoldruppels gebruikt.
  Ik heb wel vaak dat mensen denken dat ik nicotine pleisters draag, of laatst bij de schoolfotograaf ( ik werk in het onderwijs) trok een collega bijna mijn pleisters (ik heb er meerdere ) eraf even weg halen voor de foto.
  Nou dacht het niet hahaha.
  Fijn te lezen dat ik niet de enige ben net bijwerkeningen, mijn huisarts had nog nooit gehoord van “ziek” worden doordat het buiten gewoon te warm werd.

Laat een reactie achter