Ga naar Pinterest en zoek naar Fibromyalgie, Depressie en Quotes. De eerste hits zullen zijn dat je:

  1. Je ellende beter niet met andere kan delen want die snappen het toch niet.
  2. Dat een goede dag niet betekend dat het goed met je gaat.
  3. Life with fibro is a Rollercoaster…..

Dus we moeten er niet over praten, het eigenlijk verbergen en het accepteren.

Want iedereen weet natuurlijk dat niet praten over depressies en chronisch ziek zijn het allerbeste helpt.
Gewoon doen of er niets aan de hand is, het leven is een groot feest.

Terwijl ik dit schrijf gaat het niet zo goed, Ik heb last van de donkere dagen en daar kan geen zonnebank tegenop. Er is stress en spanning in mijn huis en dat is voor mij een grote trigger voor nog meer pijn. Het is buiten koud en vochtig, het helpt allemaal niet mee om een understatement te noemen.

En dan voel ik het, ik voel me wegglijden.

Come to the dark side, we have cookies.

Ondanks dat ik daar niet meer wil zijn voel ik dat ik er heen word gezogen. Iedere dag een klein stukje meer, iedere nacht slaap ik een stukje slechter en iedere dag word ik een stukje onuitstaanbaarder voor de mensen die ik lief heb.

En soms als ik het dan eens deel met mensen om me heen, dan krijg je de goedbedoelde tips.

  • Iedereen heeft wel eens een grijze dag.
  • Depressie is een keuze, maak de keuze om het niet te zijn
  • Ga naar de huisarts voor medicijnen (want dat hielp in het verleden ook zo goed)
  • Geniet van je kinderen en je hebt toch zo’n leuke baan.

En dat is ook zo, knuffelen met die kleintjes en spelen met de rest zorgen voor zonnestralen. Maar in deze periode ben ik ook zo onzeker, bij ieder huiltje denk ik zie je, ik ben niet geschikt. Ik hou me vast aan het positieve, opvangkindjes die hun armen uitstrekken bij de deur. Dag Mama! 

Mijn 13 jarige zoon die me nog steeds een zoen geeft bij het naar school gaan en mijn 17 jarige dochter die nog graag met mij op stap gaat. Ergens heb ik het toch goed gedaan.

Toen ik dit schreef ging het slechter en heb ik hulp gezocht, gesprekken met een psycholoog helpen bij mij vaak het beste en nu we weer een hele tijd verder zijn en de zon letterlijk weer schijnt kan ik alles beter relativeren. Het is voor mij ook spannend om dit te delen tenslotte ben ik afhankelijk van mensen die hun meest kostbare bezit bij mij achterlaten. Ik wil laten zien dat depressie niet altijd betekend dat je niet kan functioneren. Ik laad me zelf op voor mijn werk en helaas is het dan vaak mijn eigen gezin die de slechtste kant van mijn ziet. Mijn opvangkindjes zijn voor mij extra lichtpuntjes in mijn dag en hun enthousiasme en spontaniteit brengen een glimlach in mijn meest zwarte dagen.

Ik ga me vasthouden aan de volgende quote, om mezelf in balans te houden.

Sterren kunnen niet stralen zonder het donker.