Winter; de dagen worden steeds korter, de avonden steeds langer. Waar ik in de zomer na het avondeten vaak nog dingen buitenshuis ging doen, wordt dat in deze tijd steeds minder aantrekkelijk. Ik blijf het liefst lekker knus binnen. Maar hoe ga ik al die avonden doorkomen? Een avondje mijn favoriete serie kijken op Netflix is leuk, maar niet voor elke avond! Maar er zijn nog veel meer leuke dingen die je kunt doen! Hieronder geef ik een paar tips.

Lezen

Lezen is een van mijn favoriete bezigheden. Als ik niet te moe ben dan kan ik mij hier goed een avond mee vermaken! Kies een leuk boek, maak een grote kop thee en installeer je op de bank met een lekkere warme plaid.

Puzzelen

Ik heb afgelopen week een puzzel gekocht! Zo’n echte ouderwetse legpuzzel van 1000 stukjes. Er staat een afbeelding van de Lion King op. Ik heb er ook een puzzelmat bijgekocht waarmee ik de puzzel elke keer kan oprollen. Zo neemt het ook niet teveel ruimte in. Het is heerlijk ontspannend om af en toe even aan de puzzel te gaan zitten. Lekker een muziekje op de achtergrond en puzzelen maar.

Podcast luisteren

Podcasts luisteren vind ik zo ontspannend! En ik leer er tegelijk van! In plaats van een podcast kun je ook voor een luisterboek kiezen. Het is fijn om lekker te gaan liggen met je ogen gesloten, maar vaak zet ik mijn koptelefoon op en ga ik een andere activiteit erbij doen zoals puzzelen of kleuren.

Koken of bakken

Koken en bakken kan heel goed in de avond! Bak een lekkere cake voor bij de thee die avond of je kunt kun ook alvast een lunch voor de volgende dag klaarmaken zoals een omelet of pannenkoekjes.

Kleuren

Kleuren voor volwassenen is nog steeds helemaal hot. Dat komt omdat het zo ontspannend en meditatief werkt! Daar hebben de meeste mensen wel behoefte aan in deze tijd. Pak dus een leuk kleurboek, kleurpotloden, zet je favoriete muziek op en geniet van je me-time!

Schrijven

Schrijven werkt voor mij ook heel ontspannend. Als ik achter mijn laptop zit en een stuk wil schrijven dan vliegen de woorden zo op papier! Vaak heb ik in de avonden de meeste inspiratie, dus handig om daar ook gebruik van te maken! Maar ook schrijf ik nog heel graag met pen en papier. Ik krabbel wat in mijn notitieboek of ik schrijf een brief aan mijn penvriendin! De komende tijd kan ik mij mooi storten op de kerstkaarten 🙂

Ik hoop dat ik je inspiratie heb kunnen geven en wens je een mooie decembermaand!