Werk je?” vraagt de dokter. Na een lichte aarzeling antwoord ik dan toch maar “Nee”. Want ik weet dat dat antwoord van me verwacht wordt. Vermits ik niet werk in de klassieke zin van het woord, nee.

Workaholic

Toch kan je iemand met een chronische ziekte best vergelijken met een workaholic: altijd overdrijven! Een 70-uren werkweek is er niks tegen. Wij gaan altijd maar door, dag en nacht. Niet dat we daar altijd zoveel in te zeggen hebben trouwens. Een ding is zeker: onze job hoort absoluut bij de zware beroepen. Wij mogen zeker en vast vòor ons 65ste op pensioen, lijkt me.

Vakantieverblijf

Een voordeel is wel dat de vakantieverblijven ingebrepen zijn in het werkpakket. Het zijn eerder actieve vakanties die je lekker vermoeien. In de verste verte niet te vergelijken met een luie strandvakantie. Daar moet je dus wel tegenkunnen.

Abonnement

De laatste jaren pak ik het anders aan: ik neem gelijk een abonnement op het verblijf aka ziekenhuis. Dan hoef je niet meer te bedenken waar je nu weer op vakantie gaat, wel zo rustig in je hoofd. Je kan er elk moment naartoe, gepland of ongepland, nog een groot voordeel. Heb je even een gaatje dan gooi je wat spullen in een mand en hop, je bent vertrokken!

Gevarieerd aanbod

Ook fijn dat je vaak een ander uitzicht en dus kamer hebt. Niet te vergelijken met een zeezicht, maar toch: een parking, een stuk boom, een metalen barak,… Voor elk wat wils. Ook het reisgezelschap is heel gemengd: zowel de leiding als de kamergenoten veranderen constant. Nee, saai wordt het niet.

Avontuur

Houdt u van een avontuurlijk reizen? Dan zou ik toch echt een ziekenhuisopname overwegen. Je weet nooit wat je te wachten staat, zelfs niet hoe lang je verblijf wordt en de onderzoeken en prikken en tubekes zijn telkens een uitdaging. Bungee jumpen is voor watjes kortom.

Het eten dan, je eet echt wat de locals in het ziekenhuis eten. Niks sterrenkeuken maar echt de rauwe realiteit. Soms is het even doorbijten, maar het maakt de totaal ervaring echt compleet.

Nieuwst reishype!

Aan het eind van je verblijf kom je bekaf thuis. En denk je “Home sweet Home”. Thuiskomen is immers ook altijd heerlijk. Wees de grote massa voor en twijfel niet langer: boek nu het nog kan. Want is het code zwart: dan kan je niet opgenomen worden omdat alle bedjes bezet zijn. Jahaa, ziekenhuizen zijn dé nieuwe it-reisbestemmingen. Misschien iets voor jou?