Herfst… De dagen worden korter, opstaan wanneer het nog donker is, de koude wind… Zo kunnen we nog wel even door blijven gaan met zeuren. Wist je dat al dat gezeur niet nodig is? De herfst is zelfs heel goed voor ons.  In de herfst is het jouw moment om de beste versie van jezelf te zijn en ik ga jullie vertellen waarom.

Rust en gezelligheid

Slaap is één van de belangrijkste onderdelen van een gelukkig leven, laat de herfst nu net perfect zijn om die aantal uren slaap te halen die jij nodig hebt. Het is bewezen dat je beter slaapt wanneer het buiten wat frisser is. Mis je de zomer al? Denk dan eens aan die slapeloze nachten, helemaal plakkerig van de hitte. Ook wordt het vroeger donker wat je ook nog eens een handje helpt om in slaap te dompelen. En hoe fijn is het om samen onder een dekentje te kruipen en een filmpje te kijken met kaarslicht en wat snacks? En deze keer hoef je je niet  schuldig te voelen omdat je weer binnen zit terwijl het buiten weer zo’n lekker weer is. Na die drukke zomer vol reizen en activiteiten, nog eens rust. Op de straten zie je ook steeds meer sfeer. Versierde winkelstraten en etalages geven je een warm gevoel en maken je spontaan gelukkig. Al die gezelligheid is ook nog eens goed om ons meer verbonden voelen.

Natuur

Voel je je even niet zo lekker, ga een herfstwandeling maken. Je bent veel meer buiten in de herfst dan in de zomer. We denken dat we in de zomer veel buiten zijn maar eigenlijk brengen we dan ook wel eens graag tijd door in ruimtes met airco. Je ligt dan wel niet op het strand maar laat jezelf uit in het bos. Het zal je verbazen hoe herboren je je na zo een wandeling kan voelen. Het is niet alleen fysiek goed voor je maar ook mentaal. In de zomer lijkt je brein wel eens wat moeilijker mee te werken. Dit probleem heb je in de herfst in ieder geval minder doordat de frisse lucht buiten je helpt helder na te denken. Ik kan ook erg genieten van de mooie natuur, de blaadjes in herfstkleuren en de frisse lucht. Vele zullen het met me eens zijn, de herfst het beste seizoen voor een boswandeling.

Herfstmaaltijden

Niet te vergeten, eten! Ja hoor, eten is ook een factor voor onze stemming en gezondheid. De herfstkruiden zijn niet alleen lekker maar ook nog eens goed voor de gezondheid. Nootmuskaat gaat de strijd aan met ziektekiemen, gember bevordert de bloedcirculatie en kaneel heeft een ontstekingsremmende werking. Goed eten is goed leven. Koken is ook veel aangenamer in de herfst dan in de zomer. Je gaat nog eens een nieuw receptje proberen, in plaats van een slaatje uit de winkel te kopen. We kunnen nu ook beginnen aftellen naar de feestdagen en de feestmaaltijden die daarbij horen. Er is toch niets leuker dan de beleving en voorbereiding van die heerlijke feestdagen.

Fall fashion

Dit heeft niet direct invloed op onze gezondheid maar toch wou ik het even vermelden, de herfstmode. Elk nieuw seizoen gaat bij mij gepaard met mijn kledingkast vrij maken voor nieuwe items. De zomer kleren mogen weer wat verder weg om plaats te maken voor de herfst collectie. Op vlak van fashion is herfst mijn favoriet. Ik ben helemaal weg van oversized sweaters en enkellaarsjes. Om helemaal “herfstproof” te zijn is de laatste stap herfst inkopen. Ik ga vaak online eens kijken naar wat de nieuwe trends zijn om wat inspiratie op te doen. Met een geschikte outfit voel ik me helemaal goed in mijn vel gedurende de herfst!