Sinds ik mij beter voel ben ik steeds meer bezig met koken, and i love it! Om zo gevarieerd mogelijk te eten zijn wij druk recepten aan het uittesten, waardoor ik ook op het idee van dit top gerecht kwam.

Het recept is voor ongeveer 4 personen, verdubbelen kan natuurlijk als je het voor een grotere groep kookt. De shoarma kan je weglaten als je vegetarisch eet.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 250 g cherrytomaten
  • 125 g  crème fraîche
  • 440 g shoarma
  • 100 g champignons
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Stap 1: Halveer de courgettes en hol ze met een lepel uit, gooi wat je eruit haalt niet weg. Kook ze vervolgens 3-5 minuten in water en laat ze daarna goed uitlekken. 

Stap 2: Snijd de ui, paprika, champignons, knoflook, cherrytomaten, aubergine en het gedeelte wat je uit de courgette hebt gehaald. Verhit de oven op 200 ºC.

Stap 3: Doe olijfolie, ui, champignons en knoflook in een verhitte pan. Fruit dit even en voeg vervolgens de shoarma toe. 

Stap 4: Wanneer de shoarma een mooie bruine kleur heeft voeg je de overige groentes toe. Bak dit 5 minuten mee en voeg vervolgens de crème fraîche toe.

Stap 5: Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal en vul deze vervolgens met de vulling uit de pan. Je zal merken dat je meer vulling hebt dan er in de courgettes past, vul de rest van de ovenschaal hiermee. Voeg kruiden op smaak toe en de geraspte kaas over de gehele ovenschaal.

Stap 6: Laat het geheel ongeveer 15 minuten in de oven, de kaas moet gesmolten zijn en een licht kleurtje hebben. 

And that’s it! Na 15 minuten in de oven heb je en mega vullende en gezonde maaltijd op tafel staan. Ik pakte er zelf ook een handje rucola bij, maar dit is optioneel. 

Eet smakelijk! Maak jij dit recept ook, stuur ons dan een foto op Instagram van jouw creatie.

Dit gerecht is geïnspireerd op deze versie van Jumbo.nl, maar uitgebreider. Wil je een budget versie, gebruik dan de Jumbo versie.