In de bioscoop film Weg Van Jou speelt Katja Herbers de hoofdrol. De titel lijkt te zeggen dat het zoveelste Nederlandse film is met een doorsnee erg voorspelbaar gehalte met een klassiek liefdesverhaal.

Het is lang geleden dat ik naar een Nederlandse film in de bioscoop ben geweest. Meestal ga ik met mijn man en eigenlijk niet na Nederlandse films. Deze keer nam ik een vriendin mee, voor haar verjaardag. Het was weer even geleden dat wij samen iets leuks hadden ondernomen. De dagen worden korter en wat is er dan heerlijker dan een avondje uit naar de bioscoop met een vriendin.

Het verhaal

De stadse Evi wordt door haar werkgever en baas (Carly Wijs) overgeplaatst naar een gehucht in Zeeuws Vlaanderen Terneuzen. Eigenlijk had Evi gehoopt op promotie de baan van haar leven in Rio de Janeiro. Evi moet wel naar Terneuzen gaan om haar carrière te laten slagen. Haar stads leventje en haar huidige vriend Lenn gespeeld door Lykele Muus en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives; Elise Schaap) laat ze achter in Rotterdam. Daar aangekomen lijkt ze in een andere land terecht te zijn gekomen. Evi stuit op veel weerstand. Ze spreken in Terneuzen hun eigen taal en hebben hun eigen plaatselijke gebruiken. Het leven in Terneuzen lijkt alsof de wereld er al jaren heeft stil gestaan. Dit levert hilarische situaties op. Maarten Heijmans speelt de rol van Stijn. Hij laat Evies hoofd op hol slaan. Zou Evi haar draai kunnen vinden in het Zeeuwse gehucht of keert ze weer terug naar haar vertrouwden Rotterdam.

Mijn mening

Ik heb in tijden niet zo gelachen bij een Nederlandse film. De zaal om mij heen zat goed vol en lachte net zo hard mee. De zaal was voornamelijk gevuld met vrouwen. Het blijft natuurlijk een beetje voorspelbare film met een klassiek liefdesverhaal en een happy end. Toch zit deze film zo goed in elkaar dat je echt meeleeft met Evi en hard moet lachen om haar onhandige, soms herkenbare situaties. Het is echt een heerlijke, leuke feel good vrouwen film om met vriendinnen een avond uit naar de bioscoop heen te gaan.