Televisie kijken het is het liefste wat ik doe. Wie is er niet meer opgegroeid, Sitcoms. Afgelopen weken keek ik samen met die van achttien de serie Wandavision. Wat me opviel is dat de eerste afleveringen zich afspelen in sets van diverse series. Later word duidelijk waarom maar ik zal niets verklappen verder.

Als tiener keek ik vele, vele series waaronder Familie Ties, Roseanne, Full House, mijn favoriete Beverly Hills 90210 en samen met mijn oma naar LoveBoat. Wat is het toch dat we zo graag sitcoms of series kijken? Wat is de factor wat ons zo verslaafd maakt naar een nieuwe aflevering. Tegenwoordig kan je bijna alles bingen maar in mijn jeugd moest je echt nog een week wachten op een nieuwe aflevering. Op vaste tijden zat ik voor de televisie en dan maar hopen dat er door mijn ouders geen andere plannen waren gemaakt.

Een weekje wachten om televisie te kijken

Je ziet nu ook weer dat streamingdiensten een aflevering per week gaan aanbieden. Je hebt natuurlijk de optie om dan een aantal weken te wachten en alles alsnog in een keer te kijken. Maar ik en ook mijn zoon vinden het wel wat hebben om op een vast tijdstip te hebben om een nieuwe aflevering te kijken.

Op het moment ben ik een inhaalslag aan het doen op de Marvel tijdlijn zodat ik straks helemaal up to date ben voor de nieuwe films. Hij heeft alles al een keer gezien maar kijkt gezellig nog een keer mee. Dat is geen opoffering want hij kan het oneindig keren zien. Zoals ik nog steeds alle herhaling kan zien van de oude series, en ook de vervolgseries al een paar keer heb gezien. De nieuwe afleveringen van Beverly Hills en het nieuwe Fuller House. Ik vind het allemaal geweldig.

Nu heb ik helemaal geen problemen met televisie kijken, ik kan dat dagen volhouden, Geef me een serie, een film of een sportdocumentaire en ik zit al klaar. Dus als er nog iemand een tip heeft voor op mijn kijklijst dan hoor ik het graag.