Ik heb de laatste tijd veel slechte dagen. Maar hoe kom ik deze door? Vandaag deel ik 10 tips met jullie!

1. Vergeef jezelf

Het is weer zo ver, je voelt je slecht en daar voel je je schuldig over. Je zadelt iedereen weer op met jou problemen. Maar hier kun jij niks aan doen, en degene die dichtbij je staan zijn er aan gewend en weten hoe ze er mee om moeten gaan en je moeten ondersteunen.

2. Verplicht in bed

Zorg voor een lekker schoon bedje en blijf hier heel de dag lekker in liggen. Netflix & “chill” is verplicht of lees een boek wat je opvrolijkt.

3. Houd je medicijnen bij de hand

Leg je medicijnen naast je bed zodat je er niet helemaal uit hoeft. Bespaar zoveel mogelijk energie hiermee.

4. Zorg voor genoeg eten en drinken op je nachtkastje

Hier geldt dezelfde regel als hierboven: bespaar energie! Zorg voor gezonde dingen. Flesjes drinken is het makkelijkst, dan heb je minder kans op knoeien.

5. Overleg indien nodig met je arts

Als je heel slecht gaat die dag is het soms handig om contact op te nemen met je huisarts of het ziekenhuis, zo weten zij al van de situatie af en kunnen ze eventueel de medicatie nog iets aanpassen.

6. Wassen

Douchen, de ene keer gaat het wel, de andere keer gaat het niet. Een tip voor de dagen dat het niet gaat: voorverpakte natte washandjes. Deze zijn te koop op de babyafdeling, kruitvat heeft ze bijvoorbeeld van eigen merk. Zo ben je toch fris en schoon en voel je je gelijk een stuk beter.

7. Een warme kruik

Een warme kruik kan wonderen verrichten. Zo koop je deze al voor 1 euro bij de Xenos of Action. Doe hier warm water in en leg deze tegen de zere plek aan.

8. Stel iemand op de hoogte

Het is altijd handig om iemand op de hoogte te brengen dat het niet goed gaat, zodat ze even langs kunnen komen en voor je kunnen zorgen.

9. Zorg voor genoeg slaap

Slapen kan enorm veel helpen bij een slechte dag. Zo kan je lichaam goed tot rust komen en voel je je de volgende dag vaak al beter.

10. Ga indien nodig even langs de spoed eisende hulp

Mocht je je echt heel slecht voelen, bel de SEH en overleg even of je langs moet komen. Soms is er veel meer aan de hand en moet dit even gecontroleerd worden door een arts.