Gilmore Girls is een serie die mij op alle vlakken raakt. Het zit vol met humor, maar ze brengen het op een eerlijke manier over. Buiten dit, zit de serie vol met zaken die je in het echte leven tegenkomt, zoals zorgen over geld en relaties. Deze serie is tijdloos.

gu

De serie gaat over de twee Gilmore Girls, moeder Lorelai en dochter Rory. Zij wonen in een gek dorpje waar iedereen elkaar kent en wat vol zit met gekke types. Lorelai kreeg Rory toen zij nog maar zestien was. Doordat hun leeftijd dicht bij elkaar zit hebben ze geen ordinaire moeder en dochterband.

“We are friends first and mother and daughter second” – Lorelai Gilmore

 

vh

“Alright, everybody, I need your attention, attention, attention please. Ahem. This is a very serious moment… Two Priests, a Rabbi, and a duck — alright, I’m kidding! um, I would like to propose a toast to the one thing in my life that is always good, always sweet…and without whom, I would have no reason to get up in the morning. My pal Rory, cheers! And in honor of this very special girl, I now invite you all to help me eat her face.”

De serie begint als Rory wordt aangenomen op een privé middelbare school. Rory is erg leergierig en haar droom is om naar Harvard te gaan en uiteindelijk de stap te maken richting de journalistiek. De school is erg prijzig en daarom vraagt Lorelai haar rijke ouders om hulp. Een grote stap, want haar band met haar ouders is niet goed. Haar ouders willen dat zij, in ruil voor het geld, elke vrijdag bij hun komen eten. Dit is het begin van de Friday Night Dinners.

92fa35be-5bb0-441a-8e26-1f2a625db6dd

We volgen Rory totdat zij 22 is en begint aan een nieuw hoofdstuk van haar leven. In de tussentijd komen er veel dingen voor bij, van relaties tot trouwerijen, van de eerste keer tot babytijd. De combinatie tussen school en stage, werk en dromen en een hoop foute keuzes. De keuzes die hen uiteindelijk helpen om verder te komen met hun leven.

tumblr_o3qjdfH2yz1sh5jnso1_500

Jongeren zien zichzelf al snel terug in Rory en anderen juist eerder in Lorelai. Ze zeggen dat dit een vrouwenserie is, maar ik denk dat ook mannen hier veel levenslessen uit halen. Mannen vragen zich altijd af hoe vrouwen denken en wat ze weten nooit wat ze moeten doen. Nou mannen, neem hier een voorbeeld aan, duidelijker kan bijna niet.

15

Natuurlijk heb ik ook mijn favorieten: Mijn favoriete relatie is die tussen Rory en Jess. Zij lijken in eerste instantie elkaars tegenpolen te zijn. Als ze elkaar leren kennen blijken ze echter veel meer op elkaar te lijken dan ze dachten. Jess leest bijna net zo veel als Rory en is verscholen achter zijn uitstraling erg slim. Zij zorgen ervoor dat de ander altijd het juiste pad van hun leven bewandeld en geven elkaar regelmatig een reality check. Niet dat alles altijd koek en ei is, juist het tegendeel, dat maakt hun relatie zo bijzonder. Ze zullen regelmatig inchecken bij de ander om te kijken of alles nog goed loopt.

14

Mijn favoriete karakter: Lorelai. Lorelai doet ontzettend haar best. Alles wat zij doet, doet zij voor Rory. Als Rory eenmaal oud genoeg is wordt het tijd voor haar eigen dromen. Ze moet alles op alles zetten om haar dromen te bereiken en dit gaat zeker niet zonder slag of stoot. Soms zit zij er weleens helemaal doorheen, maar zij heeft een stel fantastische mensen die haar overal doorheen helpen (en dan doel ik vooral op Luke natuurlijk!). Haar gevoel voor humor is fantastisch en laat je altijd de zonnige kant van het leven bekijken.

12

Paulanka

“Oy with the poodles already” – Lorelai Gilmore

oi

De band tussen Lorelai en Rory doet mij erg denken aan de band die ik met mijn moeder had. Mijn moeder en ik zijn altijd heel close geweest en in veel opzichten lijk ik ook wel op Rory. Ik houd van leren en lezen. En ook een filmpje op zijn tijd vind ik heerlijk. Nu ik ouder word zie ik ook steeds meer dingen van Lorelai terug in mijzelf. Op dit moment zit ik denk ik tussen beide in (ook als ik kijk naar leeftijd, haha).

w

3e26e633-74aa-421d-8445-e6b1feddb4d7

Ondertussen ken ik de serie bijna uit mijn hoofd en staat deze vaak aan als achtergrond. Muziek heb ik bijna alleen maar op tijdens het opruimen of als ik zin heb om met muziek mee te zingen, anders staat Gilmore Girls op, zodat het toch niet stil is in huis.

sunday is the day of pre-rest

Liefs Naomi

Naomi1