Wat stop jij op een dag in je mond? Ik dacht dat ik al redelijk goed bezig was met mijn maaltijden maar helaas. Net als vele mensen met mij heb ik een goed voornemen voor 2023. Ik wil wat gewicht kwijt. En de hoofdreden is niet een kleding maat of twee minder maar vooral minder pijn.

Want gewicht kwijt betekent minder pijn. Dus niet zozeer om mijn kledingmaat maar vooral om het pijnniveau in mijn lijf. En om een beetje een stok achter de deur te hebben ben ik lid geworden van weight watchers. Ik heb gewoon geen idee wat ik eigenlijk allemaal naar binnen werk op een dag en met hun app kan je dat dus prima bijhouden. Ik ben nu een week bezig en oh hemel wat ging er ongemerkt mijn mond in op een dag. Gewoon op automatische piloot tussen de maaltijden door. Een koekje, of drie of meer bij de thee. Een reep Milka voor de televisie in de avond en een halve rol fruitella tussendoor

Gewicht in punten waard

En die kleine snoepjes zijn dus gewoon vier punten! Vier van de drieëntwintig, dat is een behoorlijk aantal vond ik zelf. Dus neem ik wat anders. Gaan we voor een bakje yoghurt (0 punten) of een appel (0 punten). Het is dus ineens pijnlijk zichtbaar hoeveel troep ik in mijn lijf stop. En het is niet dat het een groot geheim is dat suikers geen positief effect hebben op fibromyalgie. Dat is wel een beetje de basiskennis die we als fibrostrijders allemaal hebben. Dus nu is het klaar.

Een stemmetje in mijn achterhoofd zegt wel hoe lang ga je het deze keer volhouden? Maar niet geschoten is tenslotte altijd mis. Dus ben ik dapper begonnen met punten tellen. En wat voor mij belangrijk is, is het feit dat ik geen honger heb. Nu had ik wel vrijdagavond het gevoel dat ik iemand kon vermoorden voor een reep chocolade, maar dat is meer de chocoladeverslaving die bezig was.

Dus mochten jullie in april nou denken wat gaat door voor een slankere Manuela door het leven dan komt een gedeelte van de eer Weight Watchers toe en een heel groot gedeelte mijn gevecht tegen de chocoladeverslaving.