Er wordt nog 9 van de 10 keer om mijn ID gevraagd als ik alcohol wil kopen, ik weet nog lang niet wat ik nou eigenlijk met mijn leven wil en het verzorgen van mijn katten vind ik al bijna een te grote verantwoordelijkheid. Toch zit ik inmiddels veel dichter bij de 30 dan bij de 20 en begin ik toch aardig volwassen te worden. Daarom deel ik vandaag mijn 30 before 30- bucketlist met jullie!

Leeftijd is maar een getal. De een is op haar 12de al volwassen, de ander wordt het nooit. Voor mij heeft het getal 30 altijd iets speciaals gehad. Een leeftijd waarop je alles voor elkaar moet hebben én echt volwassen bent. Nu kan ik me nog steeds niet voorstellen dat ik mij op mijn 30ste echt volwassen voel, maar zo kon ik mij op mijn 16de ook niet voorstellen dat ik ooit zou samenwonen. Autorijden leek mij ook uitgesloten en mijn mbo-diploma halen onmogelijk. Inmiddels woon ik al ruim drie jaar samen, heb ik mijn rijbewijs op mijn 18de gehaald en heb ik niet alleen mijn mbo, maar ook mijn hbo-diploma binnen gesleept. Nu ik zo terugkijk heb ik al heel wat bereikt, maar er is ook nog ontzettend veel wat ik voor the big 3-0 wil doen én bereiken. Lees je mee?

30 before 30- bucketlist

Ik ben behoorlijk eigenwijs, dus heb niet alle 30 punten ingevuld. Waarom niet? Mezelf kennende verzin ik er de komende maanden nog heel wat punten bij.

 1. Rondreis Peru
 2. Weer autorijden
 3. Een succesvolle ondernemer worden
 4. Passief inkomen verdienen
 5. Een designer tas kopen
 6. Housewarming geven
 7. EHBO-cursus
 8. Mijn beste vriend weer zien
 9. Een sport vinden die ik leuk vind om te doen (en waar ik mijn lichaam niet mee verpest)
 10. Mijn ouders een vakantie cadeau doen
 11. Een groot verjaardagsfeest geven voor mijn 30ste verjaardag
 12. 10 kilometer kunnen lopen
 13. Een goedlopende site hebben
 14. Spaans leren
 15. Cursus fotografie
 16. Cursus/ opleiding coderen
 17. Cursus/ opleiding design
 18. Een make-up workshop doen
 19. Een maand lang elke dag bloggen
 20. 3 citytrips maken
 21. Mijn familie in Engeland bezoeken
 22. Minimaal 5.000 volgers hebben op Instagram
 23. Elohim centre in Groningen bezoeken
 24. Gezonder leven
 25. Een keer shoppen tot ik er echt bij neerval
 26. Mensen helpen
 27. *
 28. *
 29. *
 30. *