Lifestyle

Slapen met airco, stem weg?!

airco

Airco aanschaffen? Misschien raak je nog wat meer kwijt dan alleen de warmte…Warmte, hitte, zweten, plakken en nog eens meer warmte! Ik had het ideale idee om lekker zo een airco aan te schaffen in de slaapkamer.

Heerlijk 20 graden in mijn slaapruimte, lekker koel! Ankie komt de hitte wel door in bed met een boekje en deze airco… Wat begon met een hese sexy voice (nog even gedacht over een 0900-nummer met deze stem (op Ankie Spanky is al patent gelegd)) tot nu een volledige stilte, geen piepje of krasje komt er uit m’n keel. Het zogenaamde “slaap-niet-te-dicht-bij-de-airco” syndroom.

Stilte

Opmerkingen van ” heb je even flink wat nachten doorgehaald?” tot ” even keeltje doorsmeren meid?😉” staan nu op een eigengemaakte bingokaart en ik heb 20x per dag bingo kan ik zeggen. Bij bezoekje met mijn notitieblok aan de huisarts kreeg ik gelukkig uitgelegd dat ik volledig mijn stem kwijt was. Advies arts: gewoon rust…stilte… Stilte voor de babbelaar (en dan heb ik het nog niet over de wijndrinkende Ankie die dan hèlèmaal op haar praatstoel zit).

Poliep a la Frans Bauer

Rust…voel me net zo hulpeloos als Frans Bauer en Jan Smit destijds met hun poliepen…het is raar niet te kunnen zeggen wat je denkt terwijl ze elders in sommige landen altijd zo leven… De poging bij de slagerij om kippenbillen te vragen, wijzend naar m’n kont, liep uit op speklapjes en bijna ruzie met m’n buurvrouw omdat ik alleen arrogant knikte. Mijn hond wordt niet meer gecorrigeerd dus leeft een leven van een ongecontroleerde kleuter van 4 jaar met teveel chocola op. Telefoon kan niet worden beantwoord wat regelmatig huisbezoekjes oplevert van bezorgde vriendinnen: “Ben je boos? Je neemt niet op?

Ik mis het “NEE” zeggen

Verplicht alle vakantiebestemmingen van collega’s aangehoord omdat ik mezelf niet kon excuseren dat ik dringend verder moest…heleboel werk en klusjes aangenomen want ik kan geen NEE zeggen. Zo zit ik sinds kort met een adoptiekind via stichting soskinderdorpen, lid geworden van WNF en 16 andere goede doelen, aangesmeerd aan de voordeur want ik kon de discussie niet aan. Een grote brede glazenwasser met een of ander fout voorstel heb ik dan helaas nog niet aan de deur gehad..

Hopelijk snel weer “on air” hoewel ik vandaag wel als ideale vrouw ben uitgeroepen door mijn zeer gewaardeerde eigenschap van de mannen (“Zij zegt niets.“). Tot die tijd gebaar ik maar wat met mijn handen en voeten, trek ik soms een raar gezicht of haal ik plaatjes tevoorschijn van wat ik bedoel of wil hebben. Ik ga dat spelletje hints nog waarderen!

Ankie Stuijts
Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar ook zo lief! Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent maar dan wel met een fysieke "Crohn" , een louboutin fetisj, woont samen met haar viervoeter van 55 kilo, die haar overigens beschouwd als onderdaan in plaats van bazin. Staat haar "mannetje" als bijna enige vrouw in de wereld van de wegenbouw. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd! Moto: Sucking up the beauty of life while beating Crohns disease!

Laat een reactie achter