Je zult ze al wel hebben zien voorbijgaan: de hashtags #TBT #Throwback of #ThrowbackThursday.  Nostalgie werkt immers altijd! Wat is nu precies de bedoeling?  Via Twitter, Instagram, Tumblr of Facebook deel je foto’s uit de oude doos.  Als er een link is met de huidige tijd, bv kerstfeest, oudjaar, zomervakantie: des te beter.

Geef maar toe: altijd wel leuk om oude foto’s te zien van je vrienden.  Maar ook als bedrijf kan je eraan meedoen: denk aan oude supermarktfoto’s, vintage kapsels, een gedateerd logo.  Ok, heel leerrijk is het allemaal niet, het blijft lekker oppervlakkig.  Maar hej, de boog moet niet altijd gespannen staan, toch?  Het leven is al serieus genoeg!

Maar wat met je herinneringen waarvan de foto enkel in je hoofd bewaard is?  Zou het niet leuk zijn om deze ook te delen?  Want misschien zijn dit wel de beste.

Throwback

Op het voorbije familiefeest bv ging het plots over de communiefeesten van mijn broers en mezelf.  Daarbij was één ding alvast duidelijk.  Flashback: En plots zie ik mezelf In mijn witte jurkje met het onelegante gebreide onderhemdje eronder, en mijn mooie natuurleren klompen mét bijpassende eerste echte handtasje.  (Dat ik nog steeds heb, zo ben ik wel) Nog een beetje zenuwachtig als eerste -ajaa: het feestbeest moet het spel in gang trekken he!- met mijn bord een beetje schuin aanschuiven aan het buffet dat tegen de schouw stond op een tafel met wit tafellaken.  Als jongste wist ik onderhand wel precies wat ik daarop zou vinden: de hespenrolletjes met asperges of boontjes, gekookte worteltjes in frietvorm met peterselie, gehalveerde gekookte eitjes, perziken gevuld met tonijn en een blaadje sla. Met daarbij natuurlijk stokbrood in stukjes.

Heerlijk: die voorspelbaarheid van de jaren ’80!  Wat was ik blij met de allermooiste taart die mijn mama ooit maakte voor me.  Wat voelde ik me speciaal toen ik met mijn madeliefjes in het haar helemaal opgekleed naar de kerk liep.  Geboren als prinses he! (Mijn moeder had het opgegeven om ook maar iets van slag in mijn pierenverdriet (voor de Nederlanders: fijn stijl stijf haar) vandaar die twee madeliefjes uit de tuin onder mijn speldjes, bij wijze van compensatie.

Wat is jou herinnering over een feest uit je kindertijd?

Alle hashtags op een rijtje

Trouwens, als je er niet genoeg van krijgt… Zoals dat gaat met van die onbelangrijke trends waarvoor je je brein niet teveel moet gebruiken: intussen kan je elke dag wel iets delen onder een hashtag.  Er zijn teveel varianten om ze allemaal op te sommen, maar hier volgt een bloemlezing.

Maandag

 • #ManCrushMonday of #MCM: Ladies, ik denk niet dat daar uitleg bij hoeft.
 • #MondayMotivation:  Een inspirerende quote om de week te starten.
 • #MeowMonday: Voor de kattenliefhebbers onder ons.  Auch!

Dinsdag

 • #TransformationTuesday: (zou zo een titel voor Suske en Wiske kunnen zijn) Foto als je jonger/dikker/dunner was in vergelijking met nu.
 • #TuesdayTip: Zowat de interessantste.  Je deelt ervaring/kennis waarvan je denkt dat een ander iets aan heeft met je vrienden.

Woensdag

 • #WomanCrushWednesday of #WCW: Guys, jullie waren al bang dat we jullie vergeten waren he!
 • #WednesdayWisdom: Tips deel je op dinsdag, maar échte wijsheid hou je voor vandaag.

Donderdag

 • #ThursdayThoughts: Even je hart luchten of het uitschreeuwen van geluk?  Deel het met je vrienden.
 • #ThankfulThursday:  Nu je nog even moet doorbijten tot aan het weekend, schrijf het een keer op hoe dankbaar je bent en waarom.  Tip: Zoek het niet te ver!

Vrijdag

 • #FlashbackFriday: Vrijdag was een beetje jaloers op donderdag en wou zijn eigen nostalgisch moment.
 • #FridayFunday: Hoe ga je vrijdag vieren? #FridayNight is de variant voor de nachtraven onder ons.

Zaterdag

 • #SaturdayNight: want ook dan mag er gefeest worden!
 • #SexySaturday: dress yourself up en showen die handel!
 • #Caturday: Hallo, kattenliefhebbers! (Auch again)

Zondag

 • #SelfieSunday: blijkbaar krijgen sommige mensen maar niet genoeg van zichzelf!
 • #LazySunday: Dat is er nu eens eentje naar mijn hart! 😉
 • #SinfulSunday: Want zijn we niet allemaal een tikje te braaf geworden in het Volwassen Leven?  😉  Maar: hou het smakelijk en zorg dat je je op maandag nog op het werk durft vertonen.  Geloof me: de andere foto’s willen je vrienden ook echt niet zien!

Zo, nu weet je weer wat te doen de komende dagen. Hej, hou je trouwens vooral niet in om lekker je eigen hashtag days te verzinnen!  Wie weet wordt de jouwe wel Dé Hype van 2017