Iedereen heeft ze weleens: dagen dat je je bed niet uit kunt komen of dat je je ontzettend aan het vervelen bent. Een ‘tijdverdrijf’ waar wij veel plezier uit halen, is het spelen van online games. Niet te belastend en je kunt het zo moeilijk (of makkelijk) maken als je zelf wil. In deze blog lees je wat onze guilty pleasures wat betreft online games zijn. Lees je mee?

Gamen wordt steeds makkelijker gemaakt. Het internet is niet alleen sneller, ook het aanbod aan online games neemt enorm toe. Hierdoor hoef je niet meteen over een spelconsole te beschikken of zelf spelletjes te kopen, maar kun je ook heel goed gratis en voor niets online spelletjes spelen. Onderstaand onze favorieten!

Candy crush

Candy crush staat met stip op 1 in onze online games top 5. Dit spelletje is al jarenlang ongekend populair en ontzettend verslavend. Tijdens drukke periodes, komt dit spelletje standaard op onze blacklist te staan. Doen we dit niet, dan gaan er heel wat levels doorheen maar komen belangrijke deadlines steeds dichterbij zonder dat we ook maar iets gedaan hebben. Dat moeten we niet hebben natuurlijk!

Candy crush is een spelletje wat voorheen alleen op Facebook gespeeld kon worden, inmiddels is dit vrolijk gekleurde spel ook op smartphone en op sites te spelen. Het doel van het spelletje is om zo ver mogelijk te komen. Dit doe je door snoepjes met elkaar te verwisselen en zo combinaties te maken. Het spelletje wordt steeds wat moeilijker waardoor je leert om strategisch te denken. Het is namelijk behoorlijk frustrerend om hetzelfde level zo’n 10 keer te spelen. Been there, done that haha.

Bubbles shooter

Hou je van kleurtjes en simpel te bedienen spelletjes? Dan is Bubble Shooter een goede keus. Wat ons betreft hoort dit spelletje dan ook in de categorie zeer verslavende spelletjes thuis. Het spelletje blijft namelijk erg uitdagend en wordt per level moeilijker. Al zitten er gelukkig ook nog heel wat ‘makkelijke levels’ tussen! Het doel van het spel is dat je met een soort kanonnetje gekleurde kogels naar paren van dezelfde kleur schiet. Hierdoor verdwijnen de bubbles en laat dat nou net de bedoeling van het spel zijn!

Patience

Wij zijn gek op kaartspelletjes en aangezien we het in het casino over het algemeen niet zo goed doen, is een online spelletje de oplossing! Die Jackpot moeten we dan maar bij de loterij winnen! Patience is hierbij, net als bij vele anderen, onze favoriet. Dit kaartspelletje is heel erg populair en je ziet het dan ook overal terugkomen. Van computers op je werk, tot spelletjessites en smartphones. Ook bij ons verschijnt het spelletje regelmatig op onze laptop of smartphone. Natuurlijk niet als we aan het werk zijn haha.

De bedoeling van Patience is dat je rijtjes maakt en zo alle kaarten op het scherm weg speelt. Wat Patience leuk maakt, is dat je nooit helemaal zeker weet of je het spelletje wel uit kunt spelen. Dit houdt het spannend en zorgt dat een simpel spelletje toch een uitdaging blijft.
Welk spelletje speel jij het liefst?