Soms zijn er programma’s die iets in je los maken. Programma’s waardoor je mascara op je kin zit, je aan het snotteren bent en driftig de tranen van je wangen veegt. Afleveringen die zorgen dat je respect krijgt voor de mensen op TV en waardoor je je dingen over je eigen leven gaat afvragen. Het programma ‘Als je me echt zou kennen’ is zo’n programma voor mij. Ik vraag mij af wat ik zou vertellen. Wat zullen mensen van mij weten als ze me echt zouden kennen? En wat zou ik schreeuwen als ik mij een keer helemaal aan mijn boosheid zou overgeven?

Ik zou het oprecht niet weten. Laat ik voorop stellen dat ik het prachtig vind hoe mensen zich openen naar andere mensen toe. Zelf ben ik het typetje opkroppen en weer doorgaan. Gelukkig heb ik mij naar mijn vriend, vriendinnen en familie toe aardig geopend. Durf ik eindelijk afspraken af te zeggen omdat het niet gaat en mijn pijn te laten zien. Daarom een eenmalige kijk in de wondere wereld van Kelly. Voor mezelf, maar ook voor alle anderen die met een chronische ziekte te kampen hebben. Mijn doel was om 25 feitjes over mijzelf op te schrijven, maar dat heb ik helaas niet gered. Waarom 25? Als je me echt zou kennen zou je weten dat ik morgen 25 word!

ALS JE ME ECHT ZOU KENNEN ZOU JE WETEN DAT….

 1. Ik vaak lieg tegenover vage kennissen en onbekenden als ik zeg dat het goed met mij gaat.
 2. Het voor mij enorm moeilijk is om mijn grenzen aan te geven en ik daarom mezelf en anderen er veel te ver over heen laat gaan. Ook mijn katten maken hier vaak dankbaar gebruik van.
 3. Ik het liefst een stempel met chronisch ziek op mijn voorhoofd plak. Niet om een voorkeursbehandeling te krijgen of speciaal gevonden te worden, maar om mezelf niet te hoeven verantwoorden.
 4. Het mijn grootste angst is om totaal afhankelijk te worden.
 5. Ik enorm trots ben als ik een kwart van de badkamer kan schoonmaken en vervolgens boos word omdat de rest niet lukt.
 6. Schrijven een van mijn grootste passies is, maar ik het naast Justliveblog  (en sommige werkopdrachten) eng vind om er echt iets mee te doen.
 7. Ik mij vaak schuldig voel. Schuldig naar mijn vriend, vrienden of familie als ik iets moet afzeggen. Schuldig als ik eerder weg moet van werk, maar ook schuldig als ik te veel pijn heb om te koken of het huishouden te doen.
 8. Ik gezien wil worden, maar mezelf tegelijk enorm verstop. Dit komt vooral tot uiting in mijn kleding. Ik kan uren naar mooie, strakke en sexy kleding kijken en wil dan het liefst alles bestellen. Toch is er iets in mij wat altijd voor een veilige optie gaat. Een spijkerbroek, shirtje en het liefst een dik vest erover.
 9. Ik het haat om chronisch ziek te zijn, maar ik er ook van ben gaan houden. Het chronisch ziek zijn heeft er voor gezorgd dat ik meer van mijn lichaam ben gaan houden en geeft mij structuur.
 10. Dit heel moeilijk voor mij is en het daarom nodig is. Nodig om mijzelf te openen maar ook nodig om mezelf te leren kennen. Als je me echt zou kennen zou je namelijk weten dat ik nog hard bezig ben om mezelf te leren kennen en m’n gammele lijf te accepteren.
 11. Het vreselijk vind om over mijzelf te praten maar er nog minder van hou om mijn zwakheden bloot te leggen. Ik heb daarom al 11 keer de neiging gehad om deze blog te verwijderen en opnieuw te beginnen.
 12. Een van mijn passies ook gelijk een verboden passie is. Don’t worry, geen illegale dingen! Het liefst zou ik namelijk mijn lichaam vergeten en mezelf inschrijven bij een voetbalclub. Helaas staat deze sport voor mensen met EDS op de zwarte lijst.
 13. Ik me om alles zorgen kan maken. M’n katten, geld, werk.. You name it en ik maak me er zorgen om. Ik ben bang dat dit een familiekwaal is en niet zomaar over gaat.
 14. Er periodes zijn dat ik mij voor de buitenwereld wil afsluiten en het liefst mijn telefoon uit het raam gooi.
 15. Verplichtingen niet fijn vind. Ik kan er enorm tegen op zien als ik weken van tevoren weet dat ik een afspraak heb. Niet omdat ik diegene niet wil zien, maar omdat ik niet weet hoe ik mij op dat moment voel.
 16. Ik voor mezelf besloten heb dat ik geen kinderen wil omdat ik bang ben dat hij/zij door mij EDS krijgt. Daarbij zou een zwangerschap een aanslag op mijn lichaam zijn. Ik ben hier naar de buitenwereld heel stellig over, maar er zijn momenten dat ik hier enorm om kan huilen.
 17. Ik mezelf vaak afvraag wat mijn vriend met mij moet en er momenten zijn dat ik hem iemand gun die wel gezond is. Mijn vriend kan hier gelukkig heel boos om worden en weet mij altijd weer te overtuigen dat hij het niet beter had kunnen treffen. Ik ook niet trouwens!
 18. Er weinig is wat ik niet met mijn moeder deel. Ik heb niet alleen heel veel contact met haar, het is ook vaak zo dat mijn moeder mijn pijn voelt. Heb ik last van mijn ribben? Dan heeft zij het een paar dagen later.
 19. Angst een grote rol in mijn leven speelt. Niet alleen angst voor hoe mijn ziekte zich gaat ontwikkelen, maar ook angst voor ontwikkelingen in de wereld. Hier heb ik lang mijn ogen voor gesloten. Gelukkig weet ik mijn angst wel wat beter te relativeren en stop ik het niet meer weg.
 20. Koppig  mijn tweede naam is. Dit varieert van niet naar de dokter als ik ziek ben, tot te laat naar bed terwijl ik mijn slaap zo hard nodig heb. Zou dat ook met mijn sterrenbeeld te maken hebben? Het koppig zijn begon al bij mijn geboorte. Mijn moeder was enorm blij dat mijn sterrenbeeld vissen zou worden. Toch besloot ik langer te blijven zitten en er pas op de dag dat het sterrenbeeld ram begint uit te komen.