Life on sneakers: Een inspirerend verhaal over veerkracht, dankbaarheid en het vinden van schoonheid in kleine dingen.

Mijn telefoon trilt. Nieuwsgierig als ik ben pak ik mijn telefoon en kijk ik wie mij geappt heeft. Het was een van mijn beste vriendinnen: “Kell, ik heb net een boekreview gevonden van een boek dat denk ik echt wat voor jou is”. Ik open de bijgesloten link en nog geen twee minuten later krijg ik een bevestigingsmail van bol.com. Gelukkig kennen mijn vriendinnen mij goed en was ook dit boek een gouden aanwinst voor mijn collectie. Hier lees je wat ik ervan vond en welke lessen ik eruit heb gehaald.

De titel van het boek, life on sneakers, sprak mij al enorm aan. Ik ben een echt sneaker meisje en heb welgeteld een paar laarsjes in mijn kast staan. Zonder hakken, anders zou ik ze alsnog niet dragen. Het boek is geschreven door Evi Renaux en een cadeautje om naar te kijken. Ik hou van mooie foto’s, quotes en designs en kon bij dit boek flink mijn hart ophalen. Het verhaal werd afgewisseld met foto’s van de schrijfster, brieven en prachtige songteksten.

Life on sneakers

Het boek vertelt het verhaal van Evi Renaux, een levenslustige moeder met een goede baan die ineens onverklaarbare klachten kreeg. In vijf hoofdstukken neemt ze de lezer mee in haar persoonlijke verhaal en alle tegenslagen die zij op haar pad moest verwerken. De hoofdstukken zijn verdeeld in emoties die iedereen weleens op zijn pad tegenkomt, zeker als je een chronische ziekte hebt, namelijk:

1. Onmacht
It’s hard to wake up from a nightmare if you aren’t even asleep

2. Verdriet
Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning to dance in the rain

3. Hoop
Surrender to what is. Let go of what was. Have faith in what will be.

4. Aanvaarding
Life isn’t about having what you want. It’s about wanting what we have.

5. Dankbaarheid
Being happy doesn’t mean everything’s perfect. It means you decided to look beyond imperfections.

De inleiding van het boek begint met een brief aan haar verleden. Ik was nog geen twee minuten aan het lezen en de tranen rolden al over mijn wangen. Wat een herkenning! Vanaf het moment dat ik het boek opensloeg kon ik niet stoppen met lezen. Ik roerde met mijn ene hand in een pan met eten, met de ander hield ik het boek stevig vast. Na 2,5 uur was het boek uit en draaide mijn hoofd overuren. Ik heb het boek al een poos uit, maar wilde mezelf de tijd geven om er goed over na te denken. Dit is inmiddels gelukt, dus vandaar deze review!

Life on sneakers: wat heb ik geleerd?

Ik had van tevoren verwacht dat life on sneakers een boek zou zijn met veel praktische tips en oefeningen. Dit was het echter niet. Het boek is in verhaalvorm geschreven, maar zorgt er toch voor dat je getriggerd wordt om over je eigen verhaal na te denken. Wat ik heel mooi vond aan haar verhaal is dat zij nieuwe passies heeft ontdekt en niet bij de pakken neer is gaan zitten. Ik kan er af en toe nog flink van balen dat ik niet meer kan voetballen, of dat ik na 24 uur werken van voren niet meer weet dat ik vanachter nog leef. Ik wil zoveel meer en besef me nu dat ik ook veel meer kan. Mijn lichaam werkt misschien niet altijd mee, maar ik kan nog altijd mijn eigen verhaal herschrijven. Misschien loopt een hoofdstuk niet zoals ik wil, maar dan is er altijd nog het volgende hoofdstuk om dingen recht te zetten. Het is nu mijn tijd om te leven.

“Dus leef! Geniet! Heb lief! Zoveel als je kan. Zoek je passie. Inspireer anderen. Wees gelukkig”.