Stephanie heb ik leren kennen als oprichtster van JustLiveBlog.nl. Zij gaf mij een kans mijn hersenspinsels op papier te zetten en deze via haar site te mogen publiceren. Stephanie heeft mij zoveel meer gebracht dan zij denkt, ze is ook veel meer dan een helpende hand. Ik hoop dat ze met dit verhaal beseft dat ze het fantastisch doet, vooral als moeder!

Dit is een ode aan Stephanie die elke dag vecht tegen haar levensbedreigende ziekte.

Chronische moederliefde

Het zal je maar overkomen, zo jong en zo ziek, de wereld draait door en jij komt niet verder dan het loopje bank-bed. Je zoontje heeft je nodig, graag had je, net als ieder “normale” jonge vrouw, je zorgen gemaakt om de natte fietstochten naar school het geregel van de boodschappen, de combinatie met een deeltijdbaan en de opvoeding van je kind. Je had graag geracet tussen crèche, opa’s en oma’s om alles maar geregeld te krijgen binnen jouw gezinnetje en ’s avonds uitgeput op de bank te liggen om zeurend een vriendin op te bellen hoe zwaar het leven is en de dag af te sluiten als de perfecte minnares voor je man.

De werkelijkheid is hard maar het is niet anders…

Jij kunt niets dan machteloos toezien hoe de zorg van je zoontje wordt overgenomen. Jouw slapeloze nachten wat de toekomst je nog gaat brengen, of je nog lang van hem mag genieten, de onzekerheid of je hem als flinke man volwassen ziet worden. Of je erbij bent bij zijn afstuderen, bij zijn bruiloft en of je het überhaupt wel mee maakt dat hij zelf vader wordt. Je bent bang een slechte moeder te zijn doordat je machteloos vanaf de zijlijn vanuit je gevoel staat toe te kijken. Vol met ambitie maar een afwetend lichaam.

Troost je, hij komt niets tekort, zolang hij zijn eten en flesje krijgt maakt hem dat niet uit wie het hem geeft. Hij wordt omringt door een lieve familie die hem koestert en verwend. Een papa die altijd voor hem klaar staat. En een fantastische moeder! Ja je hoort mij goed; een fantastische moeder. Een fantastische moeder is niet alleen iemand die alle ballen omhoog houdt in het huishouden, een fantastische moeder is iemand met aandacht en onvoorwaardelijke liefde voor haar kind en dat geef je hem.

De warmte, het troosten en de knuffels ondanks je eigen zorg en pijn. Jij bent zijn rustpunt. Met jou kijkt hij ongestoord samen naar Bumba, genesteld bij je op de bank. Die bank die jij zo vervloek is zijn rustpuntje, dicht tegen je aan zonder dat iets moet of zonder dat mama nog 1001 dingen nog moet doen. Jouw zoontje zal later terugkijken met warme gevoelens op zijn jeugd omdat zijn mama veel van hem houdt en daar kan niets anders tegenop!

Liefde en daar komt niets of niemand, zelfs geen ziekte, tussen! ❤