Vandaag een eenvoudig recept dat te gebruiken is als ontbijt of als tussendoortje! De smoothiebowl!

smoothiebowl

De smoothiebowl is gewoon een smoothie in een schaaltje 🙂 Een voorwaarde is wel dat de smoothie lekker romig is, anders lijkt het net alsof je koude soep eet.

Bovenstaande smoothie heb ik gemaakt in de periode dat ik dagelijks een nieuw recept uitprobeerde. Het is heel eenvoudig om te maken en je kunt er lekker mee variëren.

Welke ingrediënten heb ik gebruikt:

  • Een doosje met bevroren frambozen. Deze vind je in het vriesvak in de supermarkt.
  • Een paar wortels.
  • Gewone melk, plantaardige melk of sojamelk.
  • Toppings zoals geschaafde amandelen, chiazaadjes of pompoenpitten.

Zo maak je het:

Pak je blender en gooi alle bevroren frambozen erin. Giet hier een flinke scheut melk bij en zet de blender aan. Als het blenden moeilijk gaat, giet je er nog wat extra melk bij. Rasp de worteltjes en voeg de wortelrasp ook toe in de blender. Blend alles fijn. De wortel zorgt ervoor dat de kleur er mooi helder uitziet. Giet alles in een kommetje en garneer je smoothiebowl met toppings naar keuze.

Vind je bevroren fruit veel te koud dan kun je natuurlijk ook voor gewone variant gaan. In plaats van frambozen en wortel kun je kiezen uit heel veel andere variaties. Bijna alle fruitsoorten zijn wel te blenden. Een bevroren banaan toevoegen maakt de smoothie ook lekker romig. Leef je uit!