Dierendag laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Tijd om onze lieve vriendjes en vriendinnetjes extra aandacht te geven. Want wat hebben we veel steun en plezier aan hen! Laat ik eens vertellen hoe Rocky in mijn leven kwam, want dat was nogal onverwachts…

Hoe het begon

Eerst had ik een lief klein konijntje, Kees genaamd. Bij de fokker had ik hem uitgezocht toen hij net geboren was. Een echte Teddy Dwerg, deze staan bekend om hun lieve en aanhankelijke karakter. Toen ik Kees mee naar huis mocht nemen was ik natuurlijk super blij; er werd veel geknuffeld, geborsteld en hij mocht lekker door de kamer lopen. Alleen merkte ik al snel dat Kees dat allemaal niet zo leuk vond, hij was schuw en wilde niet graag geaaid worden. Ik vroeg me af wat ik verkeerd deed en nam contact op met de fokker. Die vroeg me om eens met hem langs te komen. Dus ging ik met Kees op pad, niet wetende dat dit voor hem een enkele reis zou worden.. De fokker had meteen al door dat Kees en ik geen klik hadden, en toen gaf ze me Rocky. Met daarbij de zin: als je wilt dan mag je Kees ruilen. Ik zat even verbijstert te kijken, wat moest ik daar nou op antwoorden. Je ruilt toch niet zomaar je konijn in? Maar ik moest toegeven dat ik Rocky wel heel veel leuker vond, dus ik heb ja gezegd en ging met Rocky naar huis.

Zes jaar later

Nu zes jaar later heb ik nog steeds zoveel plezier van hem. Rocky is niet zomaar een konijn. Hij is lief, grappig, ondeugend, lui, een schooier en een echt gezelligheidsdier. De afbeeldingen hieronder geven een goed beeld van hem. In ons vorige huis hadden we zijn kooi altijd openstaan en kon hij in en uitspringen als hij wilde. Hij durfde namelijk niet van het tapijt af omdat de laminaatvloer te glad voor hem was. Ideaal want zo hoefden we hem nooit in de gaten te houden. In het nieuwe huis gaat dit minder makkelijk. We hebben nog geen tapijt en ik wil liever niet dat hij op de houten vloer loopt, aangezien hij ouder wordt en af en toe een ongelukje heeft 😉 Dus leg ik regelmatig een groot picknickkleed op de vloer zodat hij vanuit zijn kooi daarop kan springen en de pootjes kan strekken.

Een paar weetjes over Rocky

  • Hij is gek op bolognese chips. Alleen geef ik die nu niet meer omdat aardappel niet goed is voor konijnen. En chips ook niet… 
  • Hij snurkt. Ze zeggen dat konijnen geen geluid maken, maar Rocky kan er wat van. Hij zaagt heel wat bomen om als hij slaapt.
  • Elke avond om 21.00 uur is het nootjes tijd, en hij weet het precies, want dan gaat hij er al klaar voor zitten. Dan krijgt hij een cashewnootje.
  • Om de drie maanden gaan we naar de trimsalon waar hij zijn beautybehandeling krijgt, nagels knippen, haren borstelen en bijknippen. Hij vindt dit fijn en gaat er vaak languit bij liggen.
  • Hij is gek op gezelligheid en gaat graag bij ons in de buurt zitten.
  • Net als ik, is Rocky chronisch ziek, verkouden. Hij heeft al verschillende antibiotica kuren gehad maar elke keer komt de verkoudheid weer terug. De vorige keer vertelde de dierenarts dat hij geen verdere opties meer heeft dus ik hoop dat Rocky het nog een tijdje volhoudt!
Hier was Rocky nog heel jong, een jaar of 1.
Zo ligt hij nog regelmatig, languit in zijn toiletbak. 

In de zomer mag hij lekker in de tuin.
Samen languit op de bank tv kijken.
Tijd voor een dutje.
Baasje, ik wil aandacht!
Baasje wil dat ik een gek hoedje draag, maar ik vind dit minder grappig.
Rocky volgt het Sonja Bakker dieet. 

Beetje naar buiten staren.
Rocky het circuskonijn. Hij was echt zelf daar bovenop de tralies geklommen!