Doris, een Nederlandse serie die in 2013 werd uitgezonden op NET5. Een serie die het verhaal vertelde van Doris Dorenbos. Een serie die ik graag volgde vanwege een soort herkenning van bepaalde situaties en belevenissen. Ik was ook erg blij toen bleek dat in 2018 een film erover werd uitgebracht. Tijd voor een bezoekje aan de bioscoop!

Waar ging de serie Doris over?

In de voormalige serie werd het verhaal verteld van Doris Dorenbos, die noodgedwongen door een scheiding moet verhuizen van een luxe villa naar een benedenwoning in Amsterdam. Ze woont samen met haar puberkinderen Willem en Siem. Doris had veel moeite om te wennen aan haar nieuwe levensstijl en probeert er het beste van te maken.

Dan eindelijk de film Doris!

De film is een vervolg waar de serie na een seizoen is gestopt. Maar vrees niet, als je de serie nooit hebt gezien haak je moeiteloos mee in het verhaal wat de film brengt. Het is een luchtige dramatische comedy die fantastisch wordt vertolkt door Tjitske Reidinga. Wie een Claire uit Gooische Vrouwen personage verwacht moet zijn verwachtingen toch bijstellen want Doris is juist het tegenovergestelde karakter en personage maar weer uitstekend gespeeld.

Het verhaal

Doris nadert haar 45ste verjaardag en maakt haar balans op, buiten haar twee kinderen, ziet het er niet zo positief uit. Doris twijfelt, stuntelt en ploetert zich door haar nieuwe bestaan als gescheiden vrouw. Ze heeft een goede vriend Tim, maar die relatie is platonisch. Ze vraagt zich steeds meer af: Waarom?

Boodschap

Zoals de meeste film is het naderend einde voorspelbaar maar gaat niet gepaard met een boodschap. Ik was op sommige momenten zelfs wat ontroerd door de boodschappen die erin verweven zitten. Juist omdat de film met een realistische kijk is verfilmd. Zo uit het leven gegrepen waar iedereen zichzelf in sommige situaties herkend. Zeker het kijken waard met een vriendin of moeder. Het blijft natuurlijk een typische vrouwenfilm maar met de boodschap; “Maak van je hart geen moordkuil.”

Gaan!