Laat me allereerst zeggen dat ik veel schriftjes heb. Vol met schetsen voor opdrachtjes of zomaar, vol creatieve ideetjes of leuke websites en job kansen. Want het moet ergens naartoe he, die hersenspinsels. In periodes waar de ziekte die mijn metgezel is de baas speelt, is er van die schriftjes vaak geen sprake. Wegens geen energie over voor meer dan zorgen dat we die storm van het moment goed doorkomen.

Maar één schriftje is bijzonder. Dat boekje neem ik wél al eens vast in die heftige onzekere tijden. Om houvast te vinden, en te herlezen hoe ik het allemaal kan aanpakken. Er staat een lijst in van alternatieven die ik kan doen als ik een flipperkast lijk. Of bv een opsomming van waarom ik dit allemaal doe, waarom mijn gevecht de moeite waard is. Wat ik wél allemaal ben en realiseerde in mijn leven, handig in de maanden dat je tot niks komt, enz enz.

Quotes

Vandaag ga ik voor de quotes. Van Wijze Mensen… 😉 Als je niet de fut hebt om een lange tekst te lezen, kan je meestal net wel een kort citaat aan. Vaak is dat ook voldoende, om me te herinneren hoe ik dat best doe hier in het oog van de storm, of om eens te lachen om mezelf. Er zijn er zoveel, maar ik pik er ad random enkele uit voor jullie! Drie lijkt me wel genoeg voor deze keer, nee? Kwestie van je niet helemaal van de wijs te brengen… Of je totally numb te maken zoals die overload aan quotes op de social media soms doet.

Reizend door het lichaam maken we een tocht naar ons diepste zelf. — Reginald A. Ray

Zo is het maar net. Ik leerde met de jaren vanop mijn zetel de energieblokkades in mijn lijfje aan te voelen en te kunnen verzachten met aandacht en tijd. Maar ik leerde vooral ook hoe subtiele reacties van mijn lichaam op te vangen, en daarop te reageren om het gerust te stellen. Ik wijs het niet meer af, ik wil geen ander lijf, het is Mijn Lichaam. Wat niet wegneemt dat ik net als elke andere vrouw in de spiegel al eens verdrietig ben. Om de ribben, om de curves die er niet zijn. Maar die momenten betekenen niet meer dat wij geen dikke vriendjes zijn.

Het echte nu -het nu dat er nu is- is niet altijd even leuk. — Tom Hannes

Of om het met Flair te zeggen: “Hé, het is Oké!” Het is ok om eens op je situatie te vloeken, te balen van de dingen van het moment, te janken van onmacht en frustratie. Om dan een beetje lichter weer gewoon volop door te gaan met die banaan! Want zo zijn we wel in the end. We zullen hier eens zien wie de sterkste is, haha.

Het is goed, ook als ik doodga! — Alain de Botton

Dit is een persoonlijke favoriet van me. Ik hou ervan om de dingen te benoemen zoals ze zijn. Dit doet me eens goed lachen om mezelf en mijn perfectionisme midden in die orkanen tijdens de opstoten van die ziekte in me. Het herinnert me eraan dat ik verdorie keihard mijn bestje doe, wat de uitkomst ook zal zijn. Het voelt soms heel eng dat ik alsmaar verder wegglijd en word overgenomen zonder te weten waar naartoe, òf en wanneer het gaat beteren. Dit citaat herinnert me weer aan de overgave en ontspanning in die angst. Niemand gaat boos op me zijn als ik doodga. Ik deed en doe wat ik kon (en nee, natuurlijk ben ik heus niet van plan dood te gaan op dit moment, wees gerust. Maar het voelt wel soms zo).

Ziezo, Qua diepzinnige gedachten kan dit weer even tellen.  Dus … that’s all folks voor deze keer. Nu weet je ook wat te doen deze week: mijmer gerust een verder op deze quotes, wie weet vertellen ze wel iets wat past in jouw verhaal…
En wie weet, gooi ik er in de toekomst nog wel enkele tegenaan voor jullie!  Beware! 😉